Mihajlović: Zaštita životne sredine najvažnija za sve odluke u vezi sa projektom Jadar 1Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, predsedavala je danas sednicom Radne grupe za implementaciju projekta „Jadar”, na kojem je istaknuto da je Vlada Srbije svesna značaja ovog projekta za sve građanke i građane i da će sve informacije u vezi sa ovim projektom u svakom trenutku biti dostupne javnosti.

„Zaštita životne sredine je uslov svih uslova kad je reč o projektu „Jadar“ i to smo jasno rekli od samog početka. Bez obzira na razne neistine i dezinformacije koje se pojavljuju u javnosti, stav države je da sve što se bude radilo na ovom projektu može da se radi samo ukoliko su ispoštovani svi propisi i najviši standardi u oblasti
zaštite životne sredine”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da u ovom trenutku nije završena studija procene uticaja na životnu sredinu, bez koje je nemoguće doneti odluku o izgradnji rudnika.

Takođe je naglašeno da davanje odobrenja za eksploataciono polje, koje je uslovljeno dobijanjem obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu, nije isto što i dodela prava za eksploataciju.

Sastanku Radne grupe su pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za zaštitu životne sredine, JP „Putevi Srbije“, EMS, JP „Srbijagas“, Elektrodistribucije Srbije, JP „Srbijavode“, Republičke direkcije za vode, predstavnici ambasada u Srbiji, gradonačelnik Loznice i načelnik Mačvanskog okruga, kao i predstavnici kompanije „Rio Sava eksplorejšen”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari