vrtićfoto jola

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je danas da je tvrdnja gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o besplatnim vrtićima laž, pošto je ponovo našao način da zavuče ruku u džep svih roditelja.

Deca koja iz bilo kog razloga odsustvuju ili se razbole moraće da plate polovinu dnevne nadokade za svaki propušteni dan. To će u proseku biti oko 600 dinara dnevno. Svaki roditelj će morati da plati 600 dinara za svaki dan kada mu dete nije u vrtiću, ukoliko ostane kući, ako se razboli ili i iz bilo kog drugog razloga, naveo je Miketić.

Prema njegovim rečima, po zvaničnoj statistici svako dete prosečno odsustvuje 5,5 dana iz vrtića mesečno, što znači da će roditelji, u proseku, mesečno plaćati oko 3.500 dinara taj vrtić.

Čak ni zvanično opravdanje lekara ne pomaže. Jedino u slučaju ratnog stanja se odsustvo dece neće naplaćivati, poručio je Miketić.

On je naveo da tu skandaloznu odluku nije hteo da potpiše gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić, zbog čega je smenjen pre 10 dana i na tu funkciju je postavljena Alekandra Čamagić, koja je odluku potpisala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari