Milan Panić pre 20 godina imao ideju o „spasavanju“ Srbije i njenog predsednika

Arhiva Danasa: Izdanja od 29. juna do 5. jula 2000. godine

Ostavite komentar


  1. Zasto samo jedna recenica o demokratkoj vlasti od 2000-2012, i to potpuno u negativnom kontekstu. Ovo ili je naruceno ili autor clanka pojma nema o istoriji. Demokratsku vlast jesu obelezile razne afere, ali sustinski zemlja se podigla iz pepela, ekonomski i politicki – nakon skidanja sankcija ekonomija se podigla i s njom i BDP, gradjani su poceli znacajno bolje da zive. Zemlja se otvorila ka svetu i omoguceno nam je da putujemo. Izrucili smo haske optuzenike i postali kandidat za Eu. Poceli smo da gradimo institucije – sporo, ali je postojao vidljiv napredak. Sav taj napredak je pre petog oktobra postojao samo kao masta o boljem zivotu. 2012 smo se dogovorili da ipak ne zelimo demokratiju i krenuli smo unazad i evo nas sad na putu nacionalnog nestanka.

  2. Te 1992.godine Na predsedničkim izborima nisu glasali Albanci,jer im je tako“savetovano“,a da su izašli i glasali za Panića on bi bio Predsednik Jugoslavije tadašnje.Pitam se kome je trebao Milošević,a odgovor znamo, da radi ono sto je i uradio(bombardovanje etc).I svi znamo da bi te 1999,svaki drugi kriminalac za 1000 maraka bio u stanju da ubije Miloševića,ali nije…opet je nekome trebao!

    1. Da ga neko ubije za 1000 maraka?
      Sve kriminalne bande je organizovala DB i vojna sluzba bezbednosti.
      Oni ga nikada nebi ubili,ali su ga pusti niz vodu posle izgubljenjih izbora 2000 god,jer im je bio preveliki teret oko vrata.
      Oni su tada isto bili protiv Milosevica,jer je bio preblag za njih.Trebao je po njima da napravi jos 100 masovnih grobnica pa da zasluzi njihovo povostavnje.
      Zorana Djindjica su ubili kako rece Zmija besplatno,on to nikada nebi uradio za novac…

    2. Zvezdan Jovanovic rece da je ubio Zorana Djindjica besplatno i da to nikada nebi uradio za novac.Koliko takvih ima jos u policiji,a na stotine u vojnoj sluzbi.

  3. Molim vas da objavite moj komentar,valjda je“Danas“ novina slobodnih misli,hvala unaprijed.

  4. Panic sve objasnio. Ovo ovde je tamni vilajet, vec vekovima iole prosvecen covek odavde bezi glavom bez obzira. Hvala Panicu sto je pokusao. Hvala Danas i Ambasadi SAD sto su ovo veoma poucno stivo stavili na uvid javnosti. Aktuelni vlastodrsci Srbistana mogli bi puno da nauce iz ovog teksta, ali nece.

  5. 2008-a godina je krucijalana, jer tada napravljen diskontinuitet politike, koja je vođena nakon petog oktobra. Nakon izbora 2008-e godine zapad, uz pomoć Dačića, dovodi Borisa Tadića na vlast, jer je on bio daleko poslušniji od Koštunice, koji je imao tvrde stavove po pitanju Kosova. Tada je zapad(Vašington i Berlin) instalirao u Srbiji marionetski režim, a od tada počinje sunovrat, od demokratije, vladavine prava i slobode medija, pa do ekonomske krize, koja je posledica izuzetno loše rekcije na svetsku ekonomsku krizu. 2012-e opet po“izboru“zapada na vlast dolazi SNS, a Vučić se pokazao kao bolji saradnik od Tadića, jer je svaki nalog iz Vašingtona i Berlina bez problema ispunio. Zato je Vučić dobio odrešene ruke da zemlju vodi autokratski, a tako će biti sve dok radi onako kako mu zapad naređuje ili dok ne nađu nekog poslušnijeg, što je za sada nemoguće. Zapadu je najvažnije da Balkan drži pod kontrolom, pa makar imali autokratske režime. Nisu oni imali problem sa Miloševićem zato što je bio autokrata, već zato što nije bio poslušan. Đukanović je najveći dikatator još od Tita, pa je opet najveći zapadni saveznik, koga su primili u Nato pakt i koji je nedavno otvorio poslednje poglavlje u pregovorima za članstvo u uniji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.