Milanu Jovanoviću stigao porez na spaljenu kuću 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Novinaru Žig info portala Milanu Jovanoviću iz Grocke, kome je prošle godine u decembru spaljena kuća, juče je stiglo rešenje da plati porez na tu kuću.

– Iako je bila spaljena i u njoj nisam boravio, porez moram da platim. Nedavno sam tražio da me oslobode plaćanja poreza, obećali su mi da će nešto da urade, ali očigledno nisu ništa. Ukoliko ne platim porez, odbijaće mi od penzije – kaže Jovanović za Danas.

On dodaje da umesto da mu država pomogne, grad Beograd ili opština Grocka, „oni me teraju da platim namet na kuću koja je spaljena“.

Bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću sudi se zbog sumnje da je naložio paljenje kuće novinara. Stručna javnost je negodovala zbog kvalifikacije krivičnog dela, smatrajući da je Simonović trebalo da bude optužen zbog pokušaja ubistva, s obzirom na to da je na kuću Jovanovića bačen Molotovljev koktel i pucano na ulazna vrata, kako supruga i on ne bi mogli da izađu iz doma koji je izgoreo do temelja.

Portal Žig info objavio je niz tekstova o brojnim malverzacijama u opštini Grocka, kojima je „kumovao“ upravo Simonović. Poslednja vest sa ovog portala odnosi se na to da je od 2012. godine iz budžeta opštine svake godine izdvajano oko 100.000 evra na putovanja stanovnika Grocke na mitinge SNS-a i druga okupljanja širom Srbije na kojima učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prema rečima Jovanovića, poslednju odluku o dodeli sredstava za putovanja Simonović je potpisao početkom godine, dok je bio u pritvoru.

Suđenje bivšem predsedniku opštine su pratile kontraverze, a najupečatljivije je njegovo vređanje novinara Žig info portala, kao i pretnja upućena tužiocu da „može da mu se desi da više uopšte ne bude radio kao tužilac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari