Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke koja je na loklanim izborima 6. maja osvojila apsolutnu većinu i kojoj su pristupili Vlaška demokratska stranka Srbije kao i jedan odbornik iz redova Demokratske stranke, na konmstitutivnoj sednici Skupštine opštine u Kučevu formila je lokalnu vlast koja broji 24 od 43 odbornika.

Odmah po završetku konstitutivne, održana je i prva radna sednica, a ovom predlogu usprotivili su se odbornici opozicije iz Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije koji su napustili sednicu, uz obrazloženje da se požurilo sa zakazivanjem sednice parlamenta jer nisu bili zadovoljni odlukom opštinske Izborne komisije koja im nije prihvatilla prigovor na nepravilnosti uočene u toku, i nakon održavanja izbora na pojedinim biračkim mestima, kao i odbijanja njihovog predloga dopune dnevnog reda da se prvo raspravlja o ovim nepravilnostima.

Bez prisustva opozicije skupštinska većina od 24 odbornika nastavila je dalje rad gde su Odbornici novog saziva Skupštine opštine Kučevo verifikovali mandate, dali svečanu izjavu, a zatim je obavljeno tajno glasanje. Većinom glasova za predsednika Skupštine opštine izabran je ponovo Dragoslav Mratić iz Pokreta socijalista,a za njegovog zamenika Jasmina Ćamilović iz Srpske napredne stranke. Za novog sekretara Skupštine ponovo je imenovan diplomirani pravnik Dragan Miloradović.

Odmah posle konstitutivne sednice održana je i prva sednica novog saziva na kojoj su razrešeni stari i izabrani novi članovi Mandatsko imunitetske komisije kao i Komisije za staturna i kadrovska pitanja Skupštine opštine Kučevo. Izabrani su predsednik opštine, njegov zamenik i sedam clanova Opštinskog veća.Tajnim glasanjem za predsednika opštine Kučevo izabran je ponovo Zoran Milekić, a za njegovog zamenika Novica Janošević, obojica sa liste Koalicije „Pokrenimo Kučevo-Tomislav Nikolić“.

– Naša koalicija napravljena je na principima ravnomernog razvoja cele opštine, odnosno razvoja grada Kučeva i svih sela, jedne energične borbe za ekonomski razvoj opštine i zapošljavanje ljudi, jer je ovo veliki problem. Zatim za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema na području cele opštine, a takode ćemo dati i veliku podršku razvoju kulture, sporta i uključivanje mladih u sve aktivnosti. Dakle,nastavljamo tamo gde smo stali – rekao je predsednik opštine Zoran Milekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari