Miletić iz Evroprajda: Danas u 13.05 časova podneli smo tužbu Upravnom sudu na odluku MUP-a da zabrani Prajd 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Koordinator Evroprajda Goran Miletić demantuje za Danas izjavu portparolke Upravnog suda u Beogradu Milke Murganović da organizatori „Evroprajda 2022“ nisu podneli tužbu na odluku MUP-a o zabrani šetnje planirane za 17. septembar.

Miletić ističe da je tužba sa zahtevom da se odloži odluka MUP-a o zabrani Prajda predata Upravnom sudu danas u 13.05 časova, kao i da će uskoro predate i prestavku Ustavnom sudu u Beogradu zbog zabrane Prajd šetnje.

„Do danas u 11.30 časova u Upravnom sudu nije primljena tužba organizatora ’Evroprajda 2022’ na odluku MUP-a o zabrani šetnje zakazane za 17. septembar“, kazala je ranije Murganić agenciji Beta.

Miletić apeluje na Upravni sud da „u skladu sa praksom Ustavnog suda“, donese odluku kojom se poništava zabrana najavljene šetnje LGBT aktivista koju je izdao MUP.prethodnim odlukama, zabranu šetenje proglasi neustavnom“.

Reagujući na saopštenje Višeg javnog tužilaštva koje je apelovalo na poštovanje odluke MUP o zabrani šetnje LGBT aktivista ali i litije u organizaciji „antiglobalista“, Miletić je preporučio tužilaštvu da „pre bilo koje aktivnosti prvo još jednom konsultuje Ustav, kao najviši pravni akt ove države“.

„Podsećam još jednom da je celokupno delovanje organizatora i učesnika Evroprajda u potpunosti u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije. Borba za osnovna gradjanska prava kroz istoriju je oduvek bila teška i osporavana, ali i jedina moguća i ispravna“, naveo je koordinator Evroprajda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari