Milioni dinara od uverenja za upis u srednje škole

Roditelji u nedoumici zašto je za pohađanje nekih stručnih obrazovnih profila potrebno da deca ispune određene zdravstvene uslove

Ostavite komentar


  1. Kao i sve drugo u Srbiji, i ova uverenja su sarena laza. Do pre par godina, bila su BESPLATNA, jer ih je popunjavao pedijatar koji je pratio dete i o njemu vec imao sve podatke. Osim toga, nisu u zahtevima zalazili do tankih creva, vec se znalo (znali su to i roditelji i lekari) kakvi su uslovi za upis u tehnicke, a kakvi za ostale srednje skole. Jedino su, i tada, sa razlogom, trazili posebne uslove za saobracajni smer. E, sada, mnogi lekari su, pod uticajem roditelja izdavali uverenja iako dete nije ispunjavalo uslove. Ja sam, svojevremeno htela da tuzim jednog takvog jer je detetu sa posebnim potrebama izdao potvrdu da moze da radi na hirdaulicnim i pneumatskim uredjaima. Rekli su mi da samo gubim vreme, jer za TO nikoga nece pozvati na odgovornost. Da li je danas tako, nemam pojma, ali sam skoro sigurna da niko ne proverava izdata potvrde. Onda je to bilo pro – forma, a danas ocigledno, kao i mnogo stosta drugo otimanje novca.

  2. Učenici saobraćajne struke ponovo vade lekarsko uverenje u 3. razredu,pre nego što počnu obuku za vožnju.Dešava se,iako veoma retko ,da ne ispune zdravstvene uslove,i onda moraju da promene zanimanje.

  3. Deca obavljaju preglede u Medicini rada???
    Jel moraju da donesu i radnu knjizicu?
    Inace, svi ovi medicinski podaci se vec nalaze u zdravstvenom kartonu deteta koje Domovi zdravlja mogu, u obliku potvrde, izdati besplatno.
    Cemu placanje????

  4. A koliko miliona milijardi dinara se sliva od lekarskih pregleda za polaganje vozačkih ispita?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.