Milioni provladinim tabloidima, "Danas" nepoželjan

* Višemilionski iznosi otišli su i nepoznatim produkcijskim preduzećima, koja su osnovana neposredno pre raspisivanja ili u toku konkursa
Na beogradskom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata već viđena raspodela sredstava

Ostavite komentar


  1. Mislim da je svakim danom sve više i više ljudi koji shvaćaju koliko su pogrešili 2012, ostajući kući ili na neki drugi način bojkotujući izbore. Sasvim sigurno nije tadašnja vlast bila ona koju smo hteli, još manje ona o kojoj smo maštali i nadali joj se, onih strašnih 90-tih. Nažalost to je ipak bila neka, kakva takva i pre svega krhka vlast sa građanskom strukturom, ali nažalost na ovom nivou razvoja naše društvene i demokratske svesti jedina moguća. Želeli smo najveće i najbolje vrednosti zapadnoevropskih demokratija, neshvatajući da mi u tom aspektu kasnimo za evropom 50-80 godina minimalno, duboko razočarani srušili smo ono što smo sami rušeći Miloševića, jedva doveli na vlast. Poplavu prostakluka, primitivizma, bahatosti, osionosti i poplavu svakojakog šunda i kiča najgore vrste, a da smo samo malo više razmišljali mogli smo to apsolutno očekivati po svemo da tada viđenom i doživljenom, naručito 90-tih. Sada smo iznedrili ono najgore iz nas i trajaće nam ovo verujte još dugo!

  2. A to bese po onom mom Zakonu. Ko radi taj i gresi. Informer je dobio manje od StudijaB. Necuveno.

  3. Privatni listovi i portali moraju stvoriti uslove za normalno poslovanje prihodima od reklama i prodatih novina. Verovtno je jedan od kriterijuma bio i objektivnost u izveštavanju pa eto par sugestija gde treba poraditi.

  4. Gospodine Lekicu,da li vam je poznat slucaj Regionalne televizije iz Novog Pazara ? Pescanik je pisao o njemu pisao kao najvecoj zloupotrebi medija od lokalnih samouprava u Srbiji. Prvo je Rasim Ljajic reketirao vecinu lokala u pesackoj zoni da bi kupio u privatizaciji ovu kucu , aonda je gradonacelnik koji je jedan od vlasnika finansira iz opstinskog budzeta sa 30 hiljada eura mesecno ! A RTS iz devedesetih je otvoren medij za ovu televiziju.

  5. Logičn. Oduvek su pare dobijali mediji bliski režimu. I ovom, i onom prethodnom, ali i svim pre njih. I uvek su neki mediji imali svoje na vlasti. Jedino rešenje je da se potpuno prekine finansiranje medija iz budžeta, pa šta preživi, preživi. Na žalost, mnogo je pokvarenih, a malo inteligentnih u medijima.

  6. Realno vi ste marginalni list sa minornim tiražom, pa nema razloga da država na vas baca svoj novac.

  7. Ako je "Danas" , "kako je jedan od botovaca napisao, "marginalni list sa minornim tiražom", zašto onda svaki dan na svaki kritički komentar upućen radu SNS-ovaca dobije veliki broj minusa. Ispada da je "Danas" jedini "marginalni list" kojeg, sudeći po broju minusa, najviše čitaju oni koji ga smatraju marginalnim, dakle, najviše ga čitaju upravo pristalice SNS-ovaca:

  8. Opozicija je u beznadežnom stanju pa sad koristi da ispuca sve na kritike ne bi li opovrgnula narod pri svom izboru. Uzalud im trud!

  9. Kolega Lekiću, nisu to nepoznata lica u komisiji za dodelu sredstava, nego verovatno veoma poznata "čuvarima javnog morala" u vidu nereformisanih tajnih službi. U službama su inače stručnjaci za umetnost. Evo vam primera: U jednom od terenskih ureda BIA, severno od Beograda, u kabinetu drugog po redu šefa u hijerarhiji tog ureda, takodje je prilikom jednog godišnjeg popisa skoro slučajno ustanovljeno da je jedna umetnička slika nestala. A popisivač je to utvrdio jer je postojao katalog sa fotografijama umetničkih dela u toj zgradi. Pa posto je taj popis trajao nekoliko dana, šefovi su se isprepadali kako da reše "problem", te su brzopotezno angažovali nepoznatog crtača i, verovali ili ne, za par dana (ili sati) NACRTALI olovkom – crnim tušem nestalu sliku. Nema veze sto je i slepac video da novonastalo "delo" ne odgovara fotografiji u katalogu jer je original bio u boji, medjutim za svaki slučaj je izvršen odgovarajući pritisak na nesrećnog popisivača da koriguje sopstveni stav i "urvrdi" da je slika u stvari sve vreme bila na svom mestu a da je popisivač svojom "nemarnoscu" propustio da je evidentira. Da parodija bude jos veća, par godina kasnije, opet "slučajno", na zidu te kancelarije se pojavila i kolor vezija novonacrtane slike.

  10. Nista tu nije cudno. Redakcija ste koja ih je izneverila: Vlast nam je juce obecala bolje sutra a vi se borite za DANAS !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.