Milivojević: U temelju nezakonja ove vlasti je samo njihov rukopis

Intervju na mreži - profesorka Fakulteta političkih nauka

Ostavite komentar


  1. Snežana, zašto ste bili ovako nježni: „Uvek im treba duže vremena nego građanima da shvate u čijem interesu vlast radi. Jedan od pokazatelja demokratske nerazvijenosti je što važne institucije više vole da se u privilegovanoj udobnosti hvale svojim nacionalnim značajem nego da rade u interesu građana. To važi i za SPC i SANU”? SANU TREBA HITNO UKINUTI, JER JE TO NEIZLEČIVA USTANOVA! Tu je izvor gangrene koja već dugo uništava Srbiju.

    1. Marko Zemunac
      Da bi ocenjivali rad SANU i da bi Vaš komentar imao bilo kakvu težinu morali bi da ste, u najgorem slučaju, bar dopisni član akademik. Pošto to očigledno niste mislim da je ocenjivanje rada SANU i SPC ipak prezahtevna tema za Vas.

      1. Ovakva SANU je moja draga @persona non grata – treći rukav na sakou, može da postoji, narodu ne služi, ali enormno mnogo košta! Kad zagrebete po biografija a sadašnjih članova SANU u 95% slučajeva nema ništa izuzev nabildovanih pisanih članaka koji ne predstavljaju stvaralaštvo u izvornom značenju te reči. Evo dođite, recimo na zemunsku pijacu, pa će Vam svaki prodavac ili ili kupac uputiti, nama je, prekoran pogled kad mu pomenute SANU. Oni malo nervozniji reći će da su ti akademici, najobičniji debeloguzani, kao i političari, i da mu svi zajedno, kao i Vi, koji predstavljati koji ih botovski i iz lične koristi brane.

        1. Postolao je već standardno da svakog profesora koji podržava opoziciju indirektno proglašavete za nekog velikog intelektualca koji je čak iznad SANU, a da profesore koji stanu na stranu vlasti proglašavate korumiranim, sa kupljenim diplomama. Isto važi i za umetnike (Kusturica, Ristovski), pa čak i one koji samo pričaju realno, a ne staju na stranu vlasti (Miki Manojlović). I onda pišete tekstove kako vlast unosi podele u društvo. Bilo bi me sramota da stavim svoj potpis ispod takvog teksta. A to što je većina profesora sa FPN na strani opozicije me ni malo ne čudi. To su sve kvaziintelektualci sa IQ ~ 100, jer takvi idu tamo. Imam primer u familiji i znam o čemu pričam. Vidite sa nekim profesorom ETF ili sa PMF.

        2. Marko ubedili ste me. Zemunska pijaca je stvarno stecište intelektualne elite Srbije.

  2. SANU je skup naučnika 20 posto a ostatak lezilebovića.SPC nije sa narodom

  3. Tako je to kad udjes u tudje odelo. Vladajuci zakoni su pisani za demokratsku vlast, a ti bi da vladas kao istocnjacki satrap. Kako izmiriti demokratske zakone i autokratsku vlast? Nikako! Pored svih nevolja koje nam donosi ova vlast, utesno je ,ako to moze biti uteha, sto ima dosta komicnog u tom pokusaju da se brutalna autokratija prikaze kao demokratija.

  4. Ovakva SANU je moja draga @persona non grata – treći rukav na sakou, može da postoji, narodu ne služi, ali enormno mnogo košta! Kad zagrebete po biografija a sadašnjih članova SANU u 95% slučajeva nema ništa izuzev nabildovanih pisanih članaka koji ne predstavljaju stvaralaštvo u izvornom značenju te reči. Evo dođite, recimo na zemunsku pijacu, pa će Vam svaki prodavac ili ili kupac uputiti, nama je, prekoran pogled kad mu pomenute SANU. Oni malo nervozniji reći će da su ti akademici, najobičniji debeloguzani, kao i političari, i da mu svi zajedno, kao i Vi, koji predstavljati koji ih botovski i iz lične koristi brane, sede na grbači od kako se rodio i kako za njih najpre mora da zaradi, pa tek onda za sebe i porodicu.

  5. Питао бих ту цењену професорку да ли уопште зна шта јесте Црква?!Прво црква није никаква институција а друго верници нису ичији земаљски поданици већ један Божији народ.Пре него што се уопште упустите у анализу тзв.институције требало би да знате да има и много образованијих људи од вас.Ви сте свој разум поодредили вашем интелекту као и већина данашње модерне елите,под знацима навода.Можда за овог живота ја лично никада нећу достићи ваш степен образовања али засигурно знам да немате иједног права да Цркву прекрштавате као институцију.На крају ни ви сами не би били ту где јесте да вам није било истог тох Бога.Срдачан поздрав.

    1. Ovako dragi Markovicu, rani hriscani okupljali su se u kongregacije ( mala verska udruzenja), kasnije , 70 godine n.e. hrišćanstvo se propovedalo u sinagogama; hrišćanstvo je nastalo iz jevrejskih apokaliptično-ezoteričnih otkrovenja o dolasku KRALJEVSTVA NEBESKOG; snagu je crpelo iz verovanja u vaskrsenje i obećanje večnog života ( kao nekad Dionisije, Adonis itd); teologiju ( aposlol Pavle) iz filozofije Grka, obrede upijanjem paganstva, a organizacijonu strukturu ( apostol Petar) je je nasledilo od starog Rima, kao pobednička crkva…U antičkom Rimu bilo je oko 30 000 bogova, tako da je pobeda hrišćanstva vrlo impresiva…Dakale, pošto je institucija skup, uduzenje ljudi radi ostvarivnja nekog cilja, ( a vidimo kako je je hrišćanstvo zavladalo Rimom) crkva je svakako i institucija…

  6. Draga Gospodjo Milivojevic, da li se slazete sa konstatacijom Profesora Dr Jova Bakica da ova,ocigledno najlosija vlast u istoriji parlamentarizma, nece otici mirnim putem i da je revolucija jedina solucija?

    1. I vi i Bakić imate IQ negde koliko i opozicija procenata na izborima. Na izborima su došli na vlast, na izborima treba i da ih pobedite. Ne glasam za njih, mada ni za opoziciju, ali ne vidim da je ova vlast diktatorska. Čak vidim više demokratije nego za vreme DS. O tome kakve poteze vuče ne želim da pričam, vreme će pokazati. Pozivati na nasilne demonstracije u ovakvoj situaciji može samo glup čovek. Srbija tako nikada neće krenuti napred. Naročito jer ste u velikoj manjini, ma koliko se vi busali da vas je više i ma koliko računali i na nas neodlučne. Pre bih glasao i za Vučića nego za ovu opoziciju. Tako da ako krenete na nasilne promene, verovatno će i narod koji je na njihovoj strani odgovoriti nasiljem. A ako to želite, vi ste ili za neku instituciju ili ne želite dobro Srbiji. Ako pobedite na izborima, koji nisu ništa manje slobodni nego pod demokratama, prvi ću vas podržati da promenite vlast, ako ne žele sami. Moje mišljenje je da će ova vlast priznati svoj poraz, kada jednom bude došao

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.