Miljković: Na RTS mi je ukinuta emisija zbog nepodobnih gostiju 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Nataša Miljković je gostovala u novoj epizodi podcasta „Snaga uma“, koja će premijerno biti emitovana u ponedeljak u 16h na portalu Nova.rs. Nataša je govorila o tome kako smo postali društvo sa tako mnogo nepoželjnih i nepodobnih, ali i prvi put u javnosti progovorila o razlozima zbog kojih se ona osećala nepoželjno radeći na RTS-u.

Imali smo emisiju koja se zvala Studio Tri, koja je trajala kratko i ukinuta je bukvalno bez obaveštenja. Niko nije smeo da mi to saopšti pa su me onda poslali kod Olivere Kovačević(…) Tek posle nekoliko godina sam saznala zbog kojih gostiju i kojih tema se to desilo. To su bili Srbijanka Turajlić, Saša Janković…“ , otkrila je Nataša u razgovoru, prenosi Nova.rs.

„Imala sam taj osećaj i kad su nas prebacili u termin od 10 do 12 da radimo Tako stoje stvari, gde su hteli da nas sklone, jer su tu bile strogo zabranjene političke teme. To su lepe teme bile, naša mala oaza, ali osećaj da si sklonjen nije osećaj koji želiš da imaš u novinarstvu sa svojih tridesetak godina. Nikad nisam ušla u mulj, ali sam imala potrebu da radim stvari koje su važnije i aktuelnije. U novinarstvu želiš da si uključen, a kad te stave od 10 do 12h, ti vidiš kako te polako sklanjaju, jer je to termin koji niko ne gleda. Nekad su davali otkaze nepodobnima, slali ih na prinudne odmore, a sada te samo sklone. Na RTS-u čak i postoji ta disidentska soba, gde sede neke naše kolege koje neće da ulaze u mulj“, rekla je Miljković.

„Ja volim RTS zato što je to velika i moćna kuća, ali mi je žao što je trenutno u toj situaciji“, podvukla je Nataša i prisetila se komentara kolege koji joj je svojevremeno rekao za RTS da je to „jedan kadilak, koji je trenutno u zaglavljen blatu“.

Nataša se u razgovoru osvrnula i na „hajku unutar RTS-a“ koju je prošla, objasnila kako se lažiraju politički dueli na nacionalnim frekvencijama, ali i kako je nastala ideja za emisiju „Persona non grata“ koja će bavi nepodobnim ličnostima, i koja se na TV N1 emituje svakog ponedeljka od 20h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari