"Millenijum tim" podneo više tužbi za "nanošenje štete ugledu kompanije" 1Foto: Pixabay/qimono

Kompanija „Millennium team“ doo iz Beograda tužila je osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress, organizaciju Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović zbog objavljivanja izveštaja sa konferencija za novinare funkcionera Narodne stranke, održanih u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

„Millenijum team“ do sada nije poslao redakciji JUGpressa nikakav demanti niti reakciju na izveštaje sa ove dve konferencije za novinare.

Regionalnu informativnu agenciju JUGpress, koja je doslovce, sa citatima, prenela ono što je o kupovini jednog od hotela u Vranjskoj Banji rečeno na press konferenciji, ova kompanija je tužila zbog teksta pod nazivom „Jeremić: Vrh režima preko Milenijum tima otima i Vranjsku Banju“, koji je objavljen 6. februara 2021. godine .

Druga tužba je zbog teksta „Jeremić : Rat korupciji“, koji je objavljen 20. februara 2021 godine i citirane su izjave političara o kupovini i iznajmljivanju nekadašnje zemlje “Plantaže” kod Leskovca.

„Millenijum team” optužuje JUGpress da objavljivanjem ova dva izveštaja sa konferencija za medije Narodne stranke utiče “pogubno na krhku ekonomsku stabilnost”, kao i nanošenje štete ugledu kompanije pa zato traži nadoknadu od po 100.000 evra po objavljenom tekstu.

Portal Info Vranjske, takođe, je objavio u ponedeljak da je dobio tužbu kompanije „Millennium team“, kojom je zatražena odšteta od 100.000 evra, zbog izveštavanja portala sa konferencije za štampu lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i Miroslava Aleksića, koji su govorili o poslovanju te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari