Milošu Obradoviću priznanje "Nikola Burzan" 1Foto: Luca Marziale / Danas

Nagrada „Nikola Burzan“ namenjena članu/članici redakcije Danasa za 2023. godinu dodeljena je novinaru ekonomske rubrike Milošu Obradoviću. Žiri je odluku doneo većinom glasova.

Žiri je ocenio da je Miloš Obradović dubinom razumevanja ekonomskih pojava, temeljnim pristupom temama, odmerenošući i profesionalizmom od prvog dana rada u redakciji doprineo podizanju ugleda Danasa. U poslovnoj i ekonomskoj javnosti je jedan od retkih novinara po kojima se naša redakcija prepoznaje.

Pojave i teme kojima se bavi svakodnevno u okviru rubrike Ekonomija predstavlja na način koji je razumljiv i dostupan, naročito čitaocima kojima one deluju komplikovano. Ne boji se da prihvati i nove izazove i da se oproba u formama koje je digitalna transformacija donela redakciji u prethodne dve godine. Podatak da se u tome dobro snalazi samo potvrđuje činjenicu da je autoritet u oblasti ekonomskog novinarstva.

Pri donošenju odluke žiri je istakao i Miloševu kolegijalnost i korektan odnos prema svim članovima redakcije.

Žiri u sastavu Vladimir Maričić, izvršni urednik portala Danasa, Snežana Čongradin, novinarka političke rubrike i Vesna Andrić, dobitnica nagrade „Nikola Burzan“ za 2022. godinu, istakao je da je ove godine imao izuzetno težak zadatak, pošto su svi predloženi kandidati svojim kvalitetnim radom i zalaganjem doprineli ugledu redakcije Danasa.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu su bili Vuk Jeremić, Jelena Diković, Ivana Matijević, Branislav Božić, Zoran Mišić, Vojkan Ristić i Jovana Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari