Milutinu Jeličiću Jutki određen pritvor do 30 dana 1Foto: N1 (arhivska fotografija)

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva i Kraljevu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, piše N1.

Pritvor je određen i njegovom bivšem pomoćniku Milošu Azdejkoviću.

Kako N1 saznaje, saslušanje Milutina Jeličića je obavljeno u sredu uveče u Kraljevu, i trajalo je više sati.

I Miloš Azdejković kojem je takođe bilo određeno policijsko zadržavanje zbog krivičnog dela trgovine uticajem, dao je svoj iskaz.

Tužilac je nakon toga dao predlog sudu da se obojici odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticali na svedoke.

Jeličić je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i mahinacije oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus.

On se sumnjiči da je kao predsednik Opštinskog veća, bez odluke članova većine, doneo zaključak kojim se dozvoljava postavljanje sedam privremenih objekata na Kopaoniku, iako takva odluka nije u nadležnosti ovog organa.

Na osnovu toga je vlasnicima tih objekata omogućeno priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Među njima je poznati objekat na Pančićevom vrhu.

Pored Jeličića i Azdejkovića, još šest osoba je osumnjičeno. Uglavnom se radi opštinskim službenicima u Brusu. Oni su saslušani u utorak i pušteni su da se brane sa slobode.

Iako se pojavila informacija da je i Snežana Mitković navodna investitorka objekta na Pančićevom vrhu privedena, iz tužilaštva su rekli da je nisu pronašli na adresi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.