Ministar Stefanović obišao „Prvi partizan“ u Užicu 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas fabriku municije „Prvi partizan“ u Užicu. On je tom prilikom rekao da su investicije jedini garant da će ta fabrika odrambene industrije moći da se nosi sa svim izazovima u budućnosti.

Na sastanku sa rukovodstvom fabrike predstavljeni su trenutni rezultati poslovanja i planovi za naredni period, a tema su, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, bile i investicije koje bi omogućile da se puste nove linije za proizvodnju municije „i to one municije koja je danas najtraženija na tržištu“.

To bi, prema njegovim rečima, omogućilo i zapošljavanje više ljudi ali i veće plate“.

Ministar Stefanović obišao „Prvi partizan“ u Užicu 2
Foto: Ministarstvo odbrane

„Ponosan sam i na to što vidim da su novouspostavljeni pogoni i za municiju 12,7 milimetara, koja je najaktuelnija na svetskom tržištu, i da su ovde vrlo brzo ušli u osvajanje te proizvodnje. Danas pravimo svoje zrno na više mesta u Srbiji i to vrlo uspešno, a očekujemo i osvajanje proizvodnje kalibra 14,5 milimetara“, rekao je Stefanović.

Obilasku su prisustvovali načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i pukovnik Zoran Patić iz Uprave za odbrambene tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari