Ministarka Čomić za Danas o navodima Dveri da će tražiti zabranu gej parade: Svakom je na volju da zloupotrebljava institucije 1Dijalogom do rešavanja problema: Gordana Čomić

Povodom saopštenja Dveri u kome se ističe da će ovaj pokret tražiti od Skupštine Srbije da zabrani održavanje Parade ponosa, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić ističe za Danas da zabrana okupljanja nije nadležnost Narodne skupštine.

– Svakom je na volju da zloupotrebljava institucije da bi mu volja za kršenjem Ustava i širenjem mržnje imala veći domet. Neznanje o ljudskim pravima nije neočekivana, a ponos na netrpeljivost prema ljudima koje je lako mrzeti jer su drukčiji od nas je neizbežan pri takvom neznanju – ukazuje Čomić za naš list.

Podsetimo, Dveri su, povodom Svetskog dana porodice koji je obeležen juče, saopštili da vlast u Srbiji “umesto da radi na merama populacione politike svake godine radi na promiciji homoseksualzma, a na gej paradama učestvuju mnogi državni funkcioneri, od premijerke do ministara u vladi”.

“Srpski pokret Dveri ima jasan stav po pitanju LGBT zajednice – oni moraju imati ljudska prava i slobode koje im garantuje Ustav i zakoni i ne smeju biti diskriminisani ni po jednom osnovu. Ali Dveri jesu protiv promocije ideologije homoseksualizma i održavanja gej parade čiju ćemo zabranu tražiti i u Narodnoj skupštini“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari