Dveri: Protivnici smo promocije agresivne ideologije homoseksualizma, koja nema nikakve veze sa slobodom okupljanja 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Pokret Dveri zalaže se za poštovanje svih ljudskih prava i sloboda garantovanih Ustavom i zakonima, ali da su veliki protivnici „promocije agresivne ideologije homoseksualizma, koja nema nikakve veze sa slobodom okupljanja, već sa nametanjem jedne takve ideologije“.

„Ako su pripadnici LGBT zajednice diskriminisani po pravu na rad, pravu na zdravstvenu zaštitu ili bilo kom drugom pravu koje mora imati svaki stanovnik Srbije, uvek ćemo stati u njihovu zaštitu. Ali ako pojedine nevladine organizacije žele agresivnu promociju homoseksualizma, uvek ćemo biti protivnici toga“, saopštio je danas pokret Dveri.

Najavljeno je da će Dveri u Skupštini Srbije pokrenuti pitanje usvajanja Zakona o zabrani promocije homoseksualizma maloletnicima, što uključuje i gej parade.

U Beogradu se, po oceni Dveri, svake godine održava „sporni događaj“, a da su sada organizatori „otišli korak dalje“ i uz pomoć vlasti žele da Beograd učine „evropskom prestonicom homoseksualizma, kako bi on postao centar antihrišćanskih i antiporodičnih vrednosti“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari