Ministarka Grujičić: Zdravstvenim radnicima, koji su angažovani tokom pandemije kovida, produžiti ugovore za još tri meseca (VIDEO) 1Danica Grujičić/Foto: N. Kovačević

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je najavila da će se zdravstvenim radnicima, koji su bili angažovani u kovid bolnicama, produžiti ugovori o radu za još tri meseca, da oni neće ostati bez posla i pozvala ih da prihvate posao u unutrašnjosti Srbije.

„Kolege, koleginice, medicinske sestre i tehničari, koji su bili angažovani u kovid bolnicama tokom pandemije kovida 19, neće ostati bez posla“, poručila je ministarka Grujićič, koja je u Užicu prisustvovala ceremoniji primopredaje specijalizovanih vozila za nekoliko transfuzioloških službi u Srbiji.

„Ministarstvo zdravlja“, dodala je, „uputilo je zahtev Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje o tome da se“, kako je rekla „plaćanje tih ljudi produži za još tri meseca“.

„Njima će, tokom ta tri meseca, biti ponuđen posao u zdravstvenim  ustanovama u kojima ima mesta. Pozivam ih, ako dobiju poziv da rade negde u unutrašnjosti Srbije, da to prihvate“, poručila je ministarka.

„Pozivam mlade kolege da ne čekaju uzaludno posao tamo gde su rođeni. Srbija danas izgleda potpuno drugačije, nego što je izgledala pre deset godina. Dvadeset lekara mogu da nađu posao, takoreći, sutra u užičkoj bolnici, a razgovaraću sa direktorkom doma zdravlja da vidim koliko je lekara njima potrebno“, rekla je ministarka Danica Grujičić.

Kovid bolnice

Navodeći da će se „kovid bolnice u Srbiji, pa i u Užicu, zatvoriti“, ona je najavila da će se „njihova namena naknadno odrediti“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari