Ministarka Obradović: Za Gornji Milanovac u prethodnim godinama opredeljeno 30 miliona dinara 1Marija Obradović Foto: MDULS

Opština Gornji Milanovac redovno aplicira na sve konkurse Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa izuzetno kvalitetnim projektima, čija je realizacija uvek u roku, a posebno važno je to što su ti projekti proistekli iz saradnje građana i njihove opštinske uprave, izjavila je danas u Pranjanima ministarka Marija Obradović.

Ona je prilikom obilaska mini sportskog terena i teretane na otvorenom u osnovnoj školi „Ivo Andrić“, koji su izgrađeni budžetskim sredstvima ministarstva koje vodi, rekla da je u prethodnim godinama opštini Gornji Milanovac za različite projekte opredeljeno 30 miliona dinara, od kojih je najveći deo bio namenjen dečjim i školskim igralištima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva državne uprave, Obradović je istakla da je povod za današnju posetu Pranjanima „kontrola“ utroška 8,5 miliona dinara kojima je Ministarstvo sufinansiralo izgradnju mini sportskog terena i teretane na otvorenom u OŠ „Ivo Andrić“.

„Bitka za natalitet je jedna od najvažnijih koju će Srbija voditi u narednom periodu, a Pranjani su jedno od retkih mesta u zemlji koje ima najviše porodica sa dvoje i više dece. Važno nam je da stanovnici Pranjana znaju da je država to prepoznala i da će i dalje ulagati ovde“, poručila je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari