Iz resornog ministarstva stiglo objašnjenje za večerašnji haos na aerodromu: Šta se desilo i ko je kriv? 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je „do zastoja u radu aerodroma Nikola Tesla došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu“ i da „operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali“.

„Danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravalu da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga“, navodi se u saopštenju.

Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženi su autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere.

„Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije“, rekla je Ječmenica, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ječmenica je rekla da je na aerodromu Nikola Tesla kasnilo 17 letova Er Srbije i da je ta avio-kompanija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran“, poručila je pomoćnica ministra Verica Ječmenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari