Ministarstvo: Napadi na advokate da se posebno tretiraju

Ostavite komentar


  1. A sto bi se napadi na advokate posebno tretirali? Sta su oni, neke svete krave,. Gonila prevaranata koji ne placaju porez, a hoce poseban status. Pekaria, mesarima, soferima poseban status, a ne ovim derikozama sirotinje raje.

  2. Ne razumem advokate ! Ne brine ih katastrofalno stanje u Srbiji, kome i te kako doprinose svojim delovanjem, ne brine ih vladavina “ pravo maca „, koje je sebi dodelio Gospodar, ali su uzasnuti ubistvom advokata.Zasto bi oni imali status sluzbenog lica !? Zasto je njihov zivot vazniji od zivota lekara, profesora…

  3. Pre advokata poseban tretman i zaštitu drzave dobili su razni državni i paradržavni činovnici i službenici dok smo mi obični građani ostavljeni sinovima istih da ih skupocenim automobilima gaze po pešačkim prelazima i godinama zatim razvlače po sudovima.

  4. Svojim apelom nadležnim državnim organima da preduzmu sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi se u najkraćem roku utvrdili motivi, kao i počinioci ubistva advokata Ministarstvo pravde, zapravo ministarka, jer teško je zamisliti da je bilo ko u ministarstvu pustio saoptenje bez njene saglasnosti, ponovilo se po ko zna koji put da se ispoljava krajnje neodgovoran i proizvoljan pristup problemu.
    Zapravo sumnjam da bi nekom ozbiljnom čoveku a kamoli ministru u Nemačkoj, Holandiji ili Norveškoj palo na pamet da izjavi za medije ovakvu besmislicu. Zašto bilo kojii austrijski ili belgijski ministar ovakvu rečenicu ne bi ni za živu glavu prevalili preko usta? Jednostavno, nabrojane zemlje imaju državu, a drćžava ima izgrađene institucije koje funkcionišu, one rade svoj posao, to se posebno odnosi na treću granu vlasti – pravosuđe!
    Zašto naši političari ili bolje rečeno osobe koje umišljaju da su političari a na pozicijama su vlasti, poput ministarke pravde ili ministra policije, imaju potrebu za takvim neodgovornim izjavama?
    Oni znaju da je srpska država nedonošče koje nikako da profunkcioniše, u njoj institucije ili karakteriše privid ili su razorene, u njima posao obavljaju ili preciznije, trebalo bi da obavljaju a ne da otaljavaju stručni radnici a ne partijski poslušnici.
    I zato, umesto da se u Srbiji podrazumeva ono što se i u svakoj normalnoj državi podrazumeva, tzv političari imaju potrebu da građanima u funkciji podanika sugerišu svoj autoritet u odnosu na ono što svi znamo da je karikaturalno – institucije i nameštenike u njima i da su onio garant da će nešto biti urađeno.
    Ipak, na osnovu višedecenijskih iskustava, mi znamo da ipak neće baš biti tako jer nikada nije bilo da je bilo kako bi normalno trebalo da bude.

  5. Zar je bitno ciji je advokat bio?Covek je branio svakog ko mu je platio za ono za sta se skolovao.Zasto bilo kome uopste oduzimati zivot??? Iskreno saucesce njegovoj porodici. Nadam se da ce se pocinilac ovog dela sto pre pronaci i kazniti najstrozijom kaznom!!!!

  6. Zakon pisu pravnici, citaj buduci advokati. Samo jedan primer, clan zakona o Reviziji kaze da samo advokat moze , ako nije pravno lice. Da li je to monopol najgore vrste, Revizija je preko 400 evra( po tarifi) , obicno je bez limita!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.