Čime će se baviti Savet za upravljanje ljudskim resursima koji je formiralo Ministarstvo odbrane? 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Ministarstvo odbrane obrazovalo je Savet za upravljanje ljudskim resursima kao savetodavni organ ministra, a zadaci su mu da razmatra predloge kandidata za unapređenje u čin pukovnika, kao i za vanredno unapređenje u viši čin, objavljeno je u Službenom vojnom listu.

Savet će da utvrđuje liste kandidata za upućivanje na Visoke studije bezbednosti i odbrane, Generalštabno usavršavanje i Komandno-štabno usavršavanje, na studije drugog i trećeg stepena i specijalizacije u zdravstvenoj struci na Univerzitetu odbrane i na fakultetima u građanstvu, kao i upućivanje kandidata na stručna usavršavanja u inostranstvu koja traju duže od 21 dan.

Zadatak Saveta će biti i da razmatra predloge za postavljenja oficira na formacijska mesta za koja je formacijom predviđen čin majora, potpukovnika i pukovnika, za postavljenje civilnih lica na službi u Vojsci Srbije i državnih službenika na formacijska mesta oficira.

Savet će razmatrati i davati mišljenje o listi kandidata za prijem na rad u izaslanstvu odbrane, predlog lica za upućivanje na dužnosti u izaslanstvo odbrane bez konkursa, a razmatraće i liste kandidata za postavljenje u vojnim predstavništvima u inostranstvu.

Nadležnost Saveta će biti i da razmatra i daje mišljenje o predlozima za prestanak službe po potrebi službe iz nadležnosti ministra odbrane, kao i o drugim pitanjima iz oblasti upravljanja ljudskim resursima u Ministarstvu odbrane.

Članovi Saveta su državni sekretari, sekretar Ministarstva odbrane, pomoćnici ministra za ljudske resurse, za politiku odbrane, za materijjalne resurse, za budžet i finansije, načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike, zamenik načelnika Generalštaba, direktori Vojnobezbednosne agencije,
Vojnoobaveštajne agencije i Inspektorata odbrane, načelnik Kabineta ministra, rektor
Univerziteta odbrane, načelnici Uprave za vojno zdravstvo, Uprave za odnose sa javnošću, Uprave za kadrove i načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba.

Predsednik Saveta je državni sekretar koga ovlasti ministar odbrane, a zamenik predsednika je pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari