Ministarstvo odbrane: Načelnik Generalštaba VS i komandant Kfora o bezbednosti i saradnji 1Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa komandantom Kfora general-majorom Frankom Federičijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i zajedničkim aktivnostima Vojske Srbije i međunarodnih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom sastanka, razgovaralo se „o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosovo i Metohija, duž administrativne linije i u Kopnenoj zoni bezbednosti“.

Sagovorici su razgovarali „i o zajedničkim aktivnostima Vojske Srbije i Kfora koje se sprovode u cilju unapređenja mira i bezbednosti“.

Mojsilović je istakao „da je obostrani interes Vojske Srbije i Kfora očuvanje mira i bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije“.

Mojsilović je rekao i da je „Kfor kao međunarodni činilac najodgovorniji za bezbednost stanovništva na celokupnom prostoru Kosova i Metohije, a posebno nealbanskog stanovništva na severu pokrajine“, dodaje se se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane nije navelo u saopštenju gde je sastanak održan, ali su ranije, načelnici Generaštaba Vojske Srbije i Kfora najčešće razgovorali u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari