Ministarstvo odbrane reagovalo na navode Vojnog sindikata Srbije: "Klevete i zlonamerne neistine" 1Foto: BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL

Ministarstvo odbrane je danas negiralo navode Vojnog sindikata Srbije o najvišim rukovodicima sistem odbrane, te ih nazvalo  „klevetama i zlonamernim neistinama“.

U saopštenju je navelo da je vojni sindikat, kroz delovanje, „odavno izašao“ iz sfere nadležnosti koje ima i to, kako je dodalo, „otvorenim političkim angažovanjem svojih predstavnika“.

Dodalo je i da saopštenja sindikata u kojima se pominju Vojnoobaveštajna agencija i načenik Generalštaba Vojske Srbije „predstavljaju prelazak svih granica pristojnosti i pravila javne komunikacije“.

Ocenilo je da vojni sindikat deluje „najčešće sa ciljem diskreditacije visokih rukovodilaca i urušavanja ugleda sistema u celini“.

„Ministarstvo odbrane sa sigurnošću tvrdi da stavovi koje javno iznosi rukovodstvo vojnog sindikata, a naročito način na koji se formulišu nisu u skladu sa uverenjima ogromne većine članstva te organizacije“, piše u saopštenju.

Dodalo je da bi dijalog sa sindikalnim organizacijama koje teže unapređenju položaja i uslova rada pripadnika vojske bio „koristan i konstruktivan“.

Ministarstvo je istovrmeno ukazalo da „u ambijentu koji je svojim delovanjem kreiralo aktuelno rukovodstvo Vojnog sindikata Srbije, taj dijalog nije moguće ostvariti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari