Ministarstvo odbrane: Više od 45.000 posetilaca pratilo vojnu vežbu Granit 2023 1Foto: MOD

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je više od 45.500 posetilaca prisustvovalo danas prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

„Na prikazu je bilo angažovano više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane navodi da su u letačkom delu programa između ostalog nastupili su avioni „MiG-29“, „Orao“ i „Lasta“, helikopteri „Mi-35“, „H-145“ i „Mi-17“, a predstavljena je i bespilotna letelica „CH-95“, protivvazduhoplovni raketni sistemi „FK-3“ i „Pancir“.

Prikazani su i modernizovani raketni sistemi „Kub“, protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS, „mistral“, protivoklopni raketni sistemi „Kornet“, samohodna top-haubica 155 mm NORA, modularni „Oganj“, oklopna borbena vozila „Lazar-3“, „Miloš“ i „Hamer“ i oklopni transporteri MRAP 6×6.

„Svi građani, a posebno najmlađi, uživali su u defileu pripadnika specijalnih jedinica opremljenih najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i naletima vazduhoplovnog ešelona“, zaključilo je u saopštenju Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari