Ministarstvo otkazalo javnu raspravu u vezi sa skladištenjem otpada u Šapcu 1Foto: K. V. / Danas

Druga javna rasprava koja je, na inicijativu gradonačelnika Šapca, zakazana za petak 4. novembar, i na kojoj je trebalo da učestvuju predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine, Elixir Zorke, grada Šapca, kao i zainteresovana javnost, otkazana je na inicijativu ministarstva zbog toga što, kako navode, nisu ispunjeni potrebni uslovi.

Elixir Zorka izdala je saopštenje u kome se navodi da će Javni uvid biti ponovljen, a javna rasprava održana u novom terminu.

„Javna rasprava o Studiji procene uticaja na životnu sredinu projekta promene namene i adaptacije postojećih objekata u objekte za skladištenje opasnog i neopasnog otpada, koja je bila zakazana za 4. novembar, otkazana je po nalogu ministarstva zbog „konstatovane proceduralne greške“, kaže se u saopštenju.

Ovim povodom oglasilo se i ministartvo koje ističe da „nisu ispunjeni uslovi za održavanje javne prezentacije i javne rasprave.“

„Kako je utvrđeno da nisu sprovedene u potpunosti radnje od strane nosioca projekta „Elixir Zorka“ Mineralna đubriva Šabac, propisane instrukcijama ovog organa koje su imale za cilj da se omogući predstavnicima zainteresovane javnosti javni uvid u predmetnu Studiju, na način i u roku propisanim u Zakonu o proceni uticaja na životnu sredinu i Pravilniku o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu, Ministarstvo zaštite životne sredine smatra da nisu ispunjeni uslovi za održavanje javne prezentacije i javne rasprave“, kaže se u saopštenju.

Ističu da će postupak javnog uvida u Studiju, kao mesto i vreme održavanja prezentacije Studije i javne rasprave, biti ponovno sproveden u skladu sa Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i Pravilnikom o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu.

Napominju da će o novom terminu javne rasprave, Ministarstvo blagovremeno obavestiti javnost.

 

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari