Zašto gradonačelnik Šapca traži da se ponovi javna rasprava o skladištenju otpada u Elixiru 1Otpad u kompaniji "Elixir" Foto: Privatna arhiva / Danas

Zahtev iz kabineta gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića, da se javna rasprava na temu skladištenja opasnog i neopasnog otpada ponovi, upućen je danas na imejl adrese Ministarstva životne sredine, kompanije “Elixir Zorka” i medija.

“Prateći dešavanja i debatu između kompanije “Elixir Zorka”, ekoloških udruženja i zabrinutih građana Šapca, kao gradonačelnik smatram da je potrebno ponovo organizovati javnu raspravu na predlog studije uticaja na životnu sredinu koja se ranije održala onlajn”, kaže se u zahtevu koji je potpisao gradonačelnik.

Datum održavanja nove javne rasprave za sada nije poznat, a u zahtevu se navodi da će se grad Šabac u što kraćem roku založiti kod ministarstva za njeno organizovanje.

“Pozivam zainteresovane građane, ekološka udruženja, Ministarstvo zaštite životne sredine i kompaniju “Elixir Zorka”, da svojim učešćem u argumentovanoj javnoj raspravi dođemo do najboljeg rešenja“, navodi se u zahtevu.

Podsećamo, da je javnu debatu, održanu juče na inicijativu kompanije Elixir, obeležila na momente žučna rasprava između građana, ekoloških udruženja i predstanika ove kompanije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari