Ministarstvo prosvete Srbije: Upis u prvi razred srednje škole elektronski ili u školi 1Ilustracija Foto: Pixabay/ Wokandapix

Učenici koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu i danas i sutra upisuju prvi razred srednje škole u Srbiji, to mogu učiniti i elektronskim putem, preko Portala Uprave za informacione tehnologije i elektronsku upravu.-

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas do 15.00 sati, u drugom upisnom krugu, popunjavaju i predaju listu želja sa preostalim slobodnim mestima u obrazovnim profilima u srednjim školama.

Kako je najavljeno, konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima biće objavljen u subotu 11. jula do 24.00 sata, a u ponedeljak, 13. jula, u drugom upisnom krugu, učenici se mogu upisati u srednje škole.

Iz Ministarstva prosvete navode da iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu.

„U tom slučaju je potrebno da učenik ili roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu“, navodi se u saopštenju.

Roditelji i zakonski zastupnici koji upisuju decu elektronski na raspolaganju imaju i Кontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na broju telefona 011- 7350 557, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.