Ministarstvo prosvete: U štrajku učestvovalo 17 odsto škola 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja/DS)

Prema podacima koje su Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavile škole, u 1.460 osnovnih i srednjih škola, od ukupno 1.768, nastava se realizovala u punom obimu.

Časovi su bili skraćeni na 30 minuta u 308 škola, koje su delimično ili potpuno učestovale u štrajku, što je 17,42 odsto.

Ministarstvo prosvete je u saopštenju navelo da ne smatra sindikate suprotstavljenom stranom i da je u stalnom dijalogu sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

„Na tim sastancima razmatrani su i rešavani različiti zahtevi sindikata. Jedan od rezultata tog dijaloga je odluka Vlade da se raspišu konkursi za zapošljavanje 2.500 prosvetnih radnika na neodređeno, a u toku su dogovori u vezi sa izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora. Na sastanku Socijalno-ekonomskog saveta podržan je predlog sindikata za isplatu solidarne pomoći prosvetnim radnicima i predlog je upućen Vladi“, poručili su iz Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari