Ministarstvo: U Srbiji se rađa 100.000 beba godišnje manje nego pre 70 godina 1Foto: Beoinfo

Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji Milka Milovanović Minić izjavila je danas da se pedesetih godina prošlog veka u Srbiji godišnje rađalo 160.000 beba, a sada je taj broj 60.000, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Milovanović Minić je tokom posete Kruševcu izjavila da „u odnosu mortaliteta i nataliteta godišnje gubimo 40.000 ljudi, a da je ta brojka u godini pandemije korona virusa i veća“.

„Svaki peti stanovnik u Srbiji stariji je od 65 godina, a tek svaki sedmi mlađi od 14. Programom „Srbija 2025″ Vlada Srbije osnažuje mlade da ranije zasnivaju porodice“, kazala je Milovanović Minić.

Ona je istakla i da je Vlada Srbije, osnivanjem resornog ministarstva, postavila dobre temelje za rešavanje problema demografije, a da rezultati zavise od dobre koordinacije lokalne samouprave, resornih ministarstava i zakonodavne vlasti.

Кad je reč o Кruševcu, kako se navodi u saopštenju, grad iz lokalnog budžeta za podršku porodici godišnje izdvaja 43,1 milion dinara, pri čemu se za svaku nezaposlenu porodilju iz lokalnog budžeta izdvaja 40.000 dinara, a ovaj grad nema listu čekanja za upis u vrtić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Ministarstvo: U Srbiji se rađa 100.000 beba godišnje manje nego pre 70 godina”

  1. srba je sve manje a 30 godina slusam kako TREBA….drzava sve radi samo da nas bude manje..

  2. Gospodja je iznela netacne podatke. Tih 100 000 beba se i dalje radja. Samo u USA, Kanadi, Nemackoj, Norveskoj, Francuskoj i ostalim zemljama sveta. I odmah uzimaju njihovo drzavljanstvo. Jedino se pitam, zasto li se radjaju tamo a ne ovde.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.