Ministarstvo za brigu o porodici se uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović izjavio je danas da se to ministarstvo aktivno uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca i da će uraditi sve što može da ta deca rastu kao sva druga deca.

Kako je saopšteno, Dmitrović je kazao da sve što u tom slučaju poduzimaju nadležne institucije ima za cilj zbrinjavanje dece i da je sve „za njihovo dobro“.

On je dodao da je o tom slučaju razgovarao sa direktorom Centra za socijalni rad u Kragujevcu Vladom Jovanovićem, i sa još nekoliko osoba „u potpunosti upoznatih s tim slučajem“ uključujući ljude bliske Đorđu Joksimoviću.

Povodom slučaja i atmosfere koja je stvorena u javnosti posle emitovanja filma „Otac“ na Radio-televiziji Srbije, Dmitrović je rekao da „film slika život“ ali da „život često nije film“.

„Slika koja je stvorena u javnosti, i dalje se stvara, kako neko ima zlu nameru da roditeljima iz obesti uzme decu, čak se spominje i usvajanje u inostranstvu, dokaz je potpunog nepoznavanja činjenica ili svesnog manipulisanja. Slučaj Joksimović je daleko od mozaika koji je o tome složen u javnosti. Ne treba niko nikoga da osuđuje i krivi, činjenice i istine moraju da se poštuju“, ocenio je Dmitrović.

U saopštenju se navodi da je Joksimoviću odlukom Centra za socijalni rad, kasnije potvrđenom na nekoliko sudskih instanci, oduzeto roditeljsko pravo a odluka je da se deca presele na odgovarajuće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari