Ministarstvo: Inspekcija uradila sve kako bi sprečila rad nelegalnog doma za stare Rojal u Krnjači 1foto (BETAPHOTO/Milan Timotić/MO)

Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna iskoristila je sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje kompanije „Rojal“ iz Novog Sada, u čijem je vlasništvu nelegalni dom za stare „Rojal“ u Krnjači, objavilo je danas to ministarstvo.

Istaknuto je da je inspekcija u slučaju nelegalnog doma „Rojal“ od momenta saznanja za nelegalan rad postupala u okviru svojih nadležnosti.

„Inspektori socijalne zaštite su u nekoliko navrata pokušali da izvrše inspekcijski nadzor, ali bez uspeha, posle čega je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 19. septembra 2022. godine podnelo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva ‘Rojal’ DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti“, precizirano je u saopštenju.

Time je Inspekcija socijalne zaštite, kako je naglešeno, iskoristila sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje Privrednog društva „Rojal“.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ukazali su da Inspekcija socijalne zaštite nema ovlašćenja za nasilan ulazak u privatni prostor i da to mogu samo pripadnici policije, uz nalog nadležnog tužilaštva.

Kako se podseća, Inspekcija socijalne zaštite je prvi nadzor nad radom nelegalnog objekta u Krnjači izvršila 9. avgusta, posle čega je doneto rešenje o zabrani rada i dat rok za iseljenje korisnika.

Svaki sledeći pokušaj inspekcijskog nadzora nije bio moguć, jer su inspektori bili sprečeni da uđu u objekat, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari