Mirković: Vlast rešava problem deponije 1Foto: Screenshot Youtube SNS Voždovac

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković rekao je danas da će, zahvaljujući aktuelnoj gradskoj vlasti, problem deponije u Vinči biti konačno rešen, saopštila je SNS.

Reagujući na najavu Saveza za Srbiju (SZS) da će podneti krivične prijave protiv gradonačelnika Zoran Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića zbog „izazivanja opšte opasnosti“, Mirković je rekao da se od SZS ne može očekivati ništa osim „jeftine demagogije“.

„Ponovna priča o deponiji Vinča, svodi se na loš pokušaj fabrikovanja nove afere, jer bez bilo kakvog programa i argumenata na svojoj strani, samo laži im preostaju kao oružje u borbi protiv Srpske napredne stranke i ljudi koji danas vode Beograd“, rekao je Mirković.

On je podsetio da je prva faza izgradnje nove sanitarne deponije počela 1. oktobra prošle godine i da će biti završena pre kraja ove godine.

„U toku ove faze biće urađena i stabilizacija tela deponije, locirana i adekvatno tretirana podzemna tinjajuća žarišta, kao i odvođenje procednih voda. U drugoj fazi čitava površina deponije od 42 hektara biće prekrivena mineralnim materijalima debljine veće od jednog metra, a biće i prekrivena specijalnim materijalom koji će sprečiti oticanje deponijskih ugljeničnih gasova u atmosferu“, rekao je Mirković.

On je istakao i da se „posvećenost gradske vlasti“ problemu deponije Vinča videla i 2018. godine kada je „sprečena ekološka katastrofa izgradnjom brane, koja je stabilizovala klizište deponije i odvođenje procednih voda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari