Miroslav Mika Aleksić 28. decembra iznosi odbranu, suđenje otvoreno za javnost 1Foto: Beta/Branislav Božić

Pripremno ročište u postupku protiv Miroslava Mike Aleksića, koji se tereti za silovanja i polna uzmeiravanja polaznica svoje škole „Stvar srca“, završeno je danas, a početak glavnog pretresa zakazan je za 28. decembar kada će on izneti svoju odbranu, saznaje Danas.

Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Neke od devojaka bile su maloletne.

On je nedavno pušten iz pritvora u kućni pritvor sa nanogicom.

Punomoćnik oštećenih, Jugosalav Tintor, potvrdio je za Danas da je glavni pretres zajazan za 28. decembar i da je za tada zakazano samo iznošenje odbrane Miroslava Aleksića.

– Bitne su sve odluke – prva je da je sud odlučio da se glavni pretres tonski snima, što je progresivna odluka, jer doprinosi unapređenju kvaliteta samog dokaznog postupka. Druga odluka je da je sud odlučio da glavni pretres bude javan. Iako je tužilaštvo predlagalo da bude zatvoreno za javnost, i iako je odbrana predložila da javnost bude isključena samo kada se saslušavaju oštećene, sud je doneo odluku da glavni pretres bude javan – naglašava Tintor za naš list, dodajući da sud može da isključi javnost u pojedinim delovima glavnog pretresa ukoliko proceni da to ima osnova.

Tintor ukazuje i to da je sud prihvatio da se izvedu svi dokazi tužilaštva i svedoci, dok je u odnosu na odbranu doneo odluku da se sasluša samo osam svedoka od svih predloženih.

Miroslav Mika Aleksić 28. decembra iznosi odbranu, suđenje otvoreno za javnost 2
Jugoslav Tintor
foto Medijacentar

Kako dodaje naš sagovornik, sud će u toku postupka proceniti da li ostali predloženi svedoci treba da budu ispitani.

Aleksić ni ovaj put nije bio u pratnji supruge Biljane Mašić, koja se u Palati pravde pojavila samo na prvom pripremnom ročištu.

Ispred suda, Alekića je sačekao transparent “Verujem Mileni Radulović”, koji je držao Miloš Urošević, aktivista za ljudska prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari