Ponovo odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću: Tužioci reagovali zbog nalaza lekara opšte prakse 1Foto: Miroslav Dragojević

Suđenje vlasniku škole glume Stvar srca Miroslavu Aleksiću danas je ponovo odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja, koje se prema rečima njegovog advokata Zorana Jakovljevića dodatno zakomplikovalo.

Advokat Jakovljević rekao je da se javila potreba za još jednom hirurškom intervencijom, nakon dve, tri koliko ih je imao, od kojih poslednju početkom januara, tvrdio je advokat na prethodnom ročištu u februaru koje je takođe odloženo i određen je današnji termin.

Aleksićev branilac je dostavio sudu i dokument koji, kako tvrdi, pokazuje da Aleksić nije sposoban za odazivanje sudu i rekao da se ne protivi sudskom veštačenju njegovog stanja.

Tužioci su na to rekli da je priloženi dokument neadekvatan, jer je zapravo nalaz lekara opšte prakse koji nije nadležan da odlučuje o mogućnosti Aleksića da prisustvuje suđenju, piše N1.

Reagovao je i advokat oštećenih Jugoslav Tintor i zamolio sudiju da obrati pažnju i na to da je na prethodnom ročištu advokat Jakovljević rekao da će se stanje Aleksića znati nakon mišljenja konzilijuma lekara, a sada čujemo da konzilijum tek predstoji.

Kada je reč o dokumentu koji je advokat Jakovljević priložio Tintor kaže da je on sa stanovista sudske prakse neozbiljan.

„Ne samo što je izdat od lekara opšte prakse, već konstatacije, o kojima ne mogu naravno da govorim, ne prelaze formalni prag da bi ispunile kriterijum da opravdaju nečije odsustvo“, navodi Tintor.

Minimum je, kaže on, da se veštačenje odredi, kako bi se videla Aleksićeva procenjena sposobnost da fizički pristupi u sud i da prati tok postupka.

„Ako veštaci sudski kažu da je on sposoban a on pokušava ovakvim opravdanjima, pod navodnicima, da opravdava svoje odsustvo nemam dilemu da se stvaraju uslovi za prinudno dovođenje jer je sud taj koji mora da prepozna koje opravdanje ispunjava kriterijume a koje ne ispunjava“, dodaje Tintor.

Dokument koji je danas priložen nije ispunjavao kriterijume, jer je, objašnjava advokat oštećenih, lekar opšte prakse umesto sudskih veštaka procenjivao da okrivljeni Aleksić nije sposoban da pristupi sudskom procesu.

„To je nešto što ja ne pamtim da sam video da se dogodilo u nekom drugom predmetu“, zaključio je Tintor.

Sudija Zoran Božović je rekao da će biti određeno veštačenje i zakazao tri nova termina za nastavak ovog suđenja – 22. april, 20. maj i 24. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari