Državni zvaničnici čestitaju Kurban bajram 1Foto: Pixabay/Erni Abdullah

Vernici islamske veroispovesti u Srbiji proslavljaju Kurban bajram, tim povodom pristižu čestitke državnih zvaničnika, u kojima su glavne poruke mira i solidarnosti.

Brnabić: Najiskrenije čestitke u svoje, i u ime Vlade Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Kurban bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću.

„U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Kurban bajrama, sa željom da ga provedete u zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim najbližima. U trenutku globalnog izazova želim da najpre sačuvamo jedni druge, tako što ćemo pokazati zajedništvo i solidarnost.

Bajram šerif mubarek olsun“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Đorđević: Zdravlje, mir i blagostanje potrebniji su više nego ikada pre

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitao je islamski praznik Kurban – bajram svim vernicima islamske zajednice Srbije.

Đorđević je pripadnicima islamske zajednice pre svega poželeo dobro zdravlje, jer kako kaže, ono je potrebnije više nego ikada pre.

„Svim vernicima islamske zajednice čestitam Kurban – bajram sa željom da ove blagdane provedu u zdravlju, blagostanju i u krugu svojih najbližih“, poručio je ministar Đorđević.

Prema njegovim rečima, ovaj praznik je simbol praštanja, pomaganja i zbližavanja.

„Nadamo se da će Kurban-bajram u vaše domove doneti radost, mir i veselje koje ćete podeliti sa svojim najmilijima, kao i sa svojim komšijama i prijateljima, jer su tolerancija i međusobno razumevanje jedini put opstanka i zajedničkog života“, istakao je Đorđević.

Ovom prilikom, ministar je podsetio na to koliko je solidarnost važna, te i da zajedničkim trudom doprinosimo boljem sutra.

„Svi građani Republike Srbije treba da pokažu solidarnost i uzajamno poštovanje, jer Božija je volja da zajedno gradimo našu državu, kuću naše dece. U to ime, Kurban Bajram Šerif Mubarek Olsun za bolje, društvo, uspešniju i moderniju nam Srbiju“, zaključio je Đorđević.

Vučić: Svako dobro i napredak u našoj zajedničkoj kući – Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Kurban Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu ef. Dudiću kao i pripadnicima islamske zajednice, saopšteno je iz njegovog kabineta
.
„Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban Bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo“, poručio je Vučić.

„Želim vam, pre svega, dobro zdravlje, za koje se svi borimo u ovim teškim vremenima. Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada – uz međusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima i čvrsto uverenje da ćemo i ovo zajednički prebroditi. Želim vam da praznik provedete u miru i radosti, da u duhu Kurban Bajrama i uz iskrene molitve uvek dočekujete dobre vesti i svako dobro i napredak u našoj zajedničkoj kući, u našoj Srbiji“, zaključio je Vučić.

Kuburović: Verskim službenicima i vernicima čestitam Kurban Bajram

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić čestitala je danas predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i svim pripadnicima islamske zajednice predstojeći Kurban
Bajram.

“Vama, verskim službenicima i vernicima čestitam Kurban Bajram. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i bude podstrek da, činjenjem dobrih dela i zahvaljivanjem Bogu, složno radimo za bolju budućnost naše države, posebno u ovom vremenu velikih izazova“, istakla je ministarka pravde u svojoj čestitki.

KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Milošević: Podelite trenutke radosti sa najbližima

Čestitka za Kurban-bajram pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragane Milošević

U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević čestitala je veliki praznik –Kurban-bajram svim građanima islamske veroispovesti.

„Upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, sa željom da ovaj praznik dočekate i provedete u dobrom zdravlju, raspoloženju, miru i porodičnoj sreći,“ navela je Dragana Milošević i poželela da trenutke radosti, koje donosi ovaj veliki praznik, podele sa svojim najbližima.

Mirović: Neka ovaj dan bude ispunjen radošću

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku poglavarima islamske zajednice i svim građanima islamske veroispovesti koji slave Kurban-bajram.

„U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, svim vernicima koji slave praznik želim da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, slozi i zajedništvu. Neka ovaj dan bude ispunjen radošću“, navodi se u čestitki predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Gojković: Da praznik provedu u zdravlju i veselju

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita svim građanima Srbije islamske vere Kurban bajram.

„Svim građanima Srbije islamske vere čestitam predstojeći praznik Kurban bajram, sa iskrenom željom da ga provedu u zdravlju, miru i slozi. Neka ovaj veliki praznik, u ovim vremenima teških iskušenja i izazova, podstakne duh zajedništva i solidarnosti i učvrsti istinske vrednosti međusobnog poštovanja i razumevanja.“

Vulin: Čestitka svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je danas svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti nastupajući praznik Kurban bajram.

On je u čestitki istakao da u vremenu borbe sa korona virusom pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nesebično pomažu svim građanima Republike Srbije.

„Zato vas pozivam da ove godine, u duhu Kurban bajrama, praznične dane provedete sa svojim najmilijima, poštujući mere zaštite, kako bi sačuvali jedni druge“, poručio je Vulin, a medijima dostavilo Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari