Mitropolit Amfilohije: Ne bavim se politikom ali mi izleti nekad oštrija reč

Ostavite komentar


  1. Pošto njegovoj ekselenciji, mitropolitu crnogorsko-primorskom SPC izleti nekada oštrija reč, kao što je npr. da su „Crnogorci komunistički nakot“, nadam se da će meni biti tolerisano kad ustvrdim da je njegova ekselencia, mitropolit crnogorsko-primorski SPC, napuštena udbaška drukara koja izveštaje dugo već ne predaje ANB CG nego BIA RS. Da ne kažem da je proguran za mitropolita jer je u to doba delovao toliko glupo da su mislili crnogorski udbaši, da će sa njim lako. Kad ono, sad je štićenik VVP i AV pa mu ne mogu ništa. Razumem crnogorske udbaše. Ipak se čovek zove Ćiro.

  2. Uh uh, mnogi pamte šta je govorio na Đinđićevoj sahrani. Zlo, zlo, zlo!!!

    1. I ja pamtim šta je mitropolit Amfilohije rekao na Đinđićevoj sahrani – nije rekao ništa loše ni neumesno. Transkript tog govora lako je naći na internetu, pa svako može pročitati i zaključiti sam. Tadašnje vlasti zamerile su mu što je spominjao ubistvo Karađorđa i slanje Karađorđeve glave sultanu u Carigrad, pa su to protumačili kao metaforu o slanju Miloševića u Hag, što bi onda logično bio greh zbog kog je Đinđić stradao. Ali to je izvučeno iz konteksta, jer Amfilohije je zapravo govorio o grehu bratoubistva iliti o ubistvima vladara od strane sunarodnika, što je scenario koji se u modernoj istoriji Srbije ponovio puno puta i nikako ne prestaje. Ali, kao što napisa Njegoš „U fukare oči od splačine“.

      1. Nije bitno šta je Amfilohije govorio, bitno je da popovi ima da pevaju ili ćute. Tako je u normalnim državama. Ako „ovce“ baš žele neki politički govor, onda moraju eksplicitno da mole popa, lamentiranje na temu. Ovako, bilo je nametljivo i nevaspitano. Konkretno, Radović je vređao, izuzev ako ne mislite da ste pametniji od stotina srbijanskih intelektualaca.

    2. Uh, gde ga „uhvatiste“?! A, sta je to govorio? Navedite te njegove „gresne“reci pa cu pokusati da razbijem tu Vasu dilemu? Zlo nikada ne treba traziti u drugima. Ono „cuci“ u Vama, samo sto Vi mislite da ono pripada drugima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.