Mitropolit Joanikije: Onaj koji bi najviše trebalo da štiti Ustav, najviše ga je kršio 1Episkop Joanikije Foto: Svetigora pres/ FB

Na dan ustoličenja mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju najvažnije je bilo da se poštuje zakon. U intervjuu za RTS mitropolit kaže da je crnogorski Ustav najviše kršio onaj koji je trebao najviše da ga brani.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u izjavi za RTS kaže da je vodio računa samo o jednom, a to je da li oni koji osporavaju pravo crkve rade po zakonu.

„Ako je nekome stalo da se ustoličenje ne dogodi, da to ne bude u Cetinjskom manastiru, on to može da ospori sudskim putem. Ovo je zemlja u kojoj treba da se poštuje Ustav i zakon. Nažalost, onaj koji bi najviše trebalo da štiti Ustav, on ga je najviše i kršio“, rekao je mitropolit Joanikije.

Ceo intervju može da se pogleda na  RTS u 20 časova. 

Podsetimo, savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović pušten je juče da se brani sa slobode nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari