Mitrović: Ne planiram da prodam Pink 1

Ne planiram da prodajem TV Pink, naprotiv. Svi napori su okrenuti ka jačanju i snaženju Pink Srbija, njegovim digitalnim platformama, razvoju novih kanala kao i podizanju produkcionih kapaciteta – kaže za Danas vlasnik i direktor Pink Media Grupe (PMG) Željko Mitrović.

Na jučerašnjem sastanku sa regionalnim direktorima ružičaste televizije Mitrović je saopštio da je doneo odluku da „po hitnom postupku otkupi 10 odsto vlasništva televizije Pink“, čime će sa sadašnjih 90 odsto vlasništva, ponovo postati vlasnik udela od 100 odsto.

Sadašnji vlasnik 10 odsto TV Pink je Direct media, a razlog zbog koga je Mitrović odlučio da ih otkupi je, kako kaže, jačanje kapaciteta kompanije, a ne njena prodaja. Vlasnik kompanije Pink odbio je ponude za prodaju celokupne kompanije, uključujući i Air Pink za 500 miliona evra. Na pitanje da li je ponudu odbio zbog cifre tražeći veću, ili kompaniju ne planira da proda, Mitrović je dao interesantan odgovor:

– Nikad ne reci nikad. Ali za sada ne planiram prodaju – istakao je. Od 60 kanala koje Pink poseduje, u završnoj fazi prodaje su Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema Mitrovićevim rečima, iznose svega pet odsto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe.

Prema saznanjima Danasa, ove kanale je kupila američka KKR grupa koja u Srbiji poseduje televiziju N1 i kablovskog operatora SBB. Upravo ova grupa ponudila je 500 miliona evra za kupovinu celokupne kompanije Pink. Mitrović je ponudu odbio, prihvativši jedino da proda dva kanala u BiH i Crnoj Gori, od 60 koliko ih poseduje. Prema njegovim rečima, na tome se završava prodaja kada je u pitanju Pink. Mitrović je istakao da je Pink jedna od 10 vodećih kompanija u Srbiji kada je reč o ostvarenom profitu.

Novi kanali

Željko Mitrović je za 1. septembar najavio puštanje četiri nova kanala televizije Pink, kao i izgradnju 4k digital studija specijalizovanog za SGI, virtuelnu realnost i gejming.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari