Mladić iz Beograda pravosnažno osuđen zbog gaženja studenta iz Novog Pazara 1Foto: N. Kočović

Beograđanin Ivan Mitrović (23) pravosnažno je osuđen na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je u martu 2019. godine automobilom udario na pešačkom prelazu i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19).

Apelacioni sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu žalbu Trećeg osnovnog tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu Trećeg osnovnog tužilaštva kojom je Mitrović proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ivanu Mitroviću se sudilo od januara 2021. godine, na osnovu optužnice koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo sredinom oktobra 2020. godine.

On je 4. marta 2019. godine automobilom udario Ernada Bakana dok je na pešačkom prelazu prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu. Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi, a od zadobijenih povreda preminuo je dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, porodica nastradalog mladića negodovala je što su istraga i suđenje trajali dugo, a potom i visinom izrečene kazne.

Njegov otac Mirsat rekao je nakon izricanja prvostepene presude da je porodica nezadovoljna visinom kazne, nadajući se da će je Apelacioni sud povećati.

“Svi u Srbiji su videli snimak kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario mog sina na pešačkom prelazu. Ovom presudom nikako nije zadovoljena pravda”, rekao je tada Bakan.

Odluku Apelacionog suda Bakan nije želeo da komentariše, kratko nam rekavši da “više ne vidi svrhu da bilo šta govori”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari