Mlađan Đorđević: Oslobodilac 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Dok se mnogi na javnoj sceni Srbije bave finesama Vašingtonskog sporazuma, Mlađan Đorđević ume da se nametne prostim pitanjem – gde su pare i to ogromne.

Njegova tvrdnja da su mu prijatelji iz Amerike dojavili da je iz dogovora sklopljenog u Beloj kući izostavljeno da srpska strana dobija osam milijardi dolara, dostojna je ili vođenja ozbiljnog hibridnog rata – ili vica.

Odnosno toga, u šta javnost želi da veruje, da li je Đorđević ličnost iz sive zone zato što stvarno usmerava događaje ili zato što to samo u sumraku može da izgleda ozbiljno. Sam Đorđević uveren je da bi mogao da pobedi Vučića na predsedničkim izborima, ako bi se kandidovao.

Tvrdi da je Vučić dospeo na vlast na samo dve poruke – borba protiv kriminala i borba za Kosovo. I da jedino na tim porukama može biti i oboren s vlasti. To znači da se „iskomunicira“ sa biračima da je Vučić izdao Kosovo i da rukovodi kriminalnim kartelom.

Vučićevi naprednjaci su pak, ubeđeni da Đorđević ozbiljno razmišlja o kandidaturi zato što fizički podseća na Putina, a i pripada toj hladnoratovskoj školi mišljenja.

Ali, su sigurni da Đorđević nema nikakve šanse, iz nećete verovati kog razloga – zato što je ćelav, a to kod birača Srbije iz nekog razloga navodno ne prolazi, o čemu svedoči i rezultat Saše Jankovića iz 2017.

U svakom slučaju, Đorđevićeva sve vidljivija uloga u politici podseća na početak 90-ih i vreme kada su razni neobični ljudi okušavali svoju sreću.

Đorđević se od tajanstvenog statusa specijalnog savetnika Borisa Tadića u vreme vlasti DS, do još tajanstvenije uloge kuma i poslovnog partnera Dragana Đilasa, „autovao“ kao lider jednog običnog udruženja.

U julu je osnovao pokret Oslobođenje, u isto vreme kada je opozicioni SZS ugašen. Tabloidi predvođeni listom Alo, tvrde da je Đorđević izgubio bitku za uticaj na Đilasa od grupe predvođene Marinikom Tepić, dok sam Đilas kaže da je Đorđević zastranio na rusku stranu i da naša opozicija treba da ima podršku Evrope, a ne rusku.

Istina je da se Đorđević pojavljivao na gotovo svim javnim skupovima SZS i da je čak 2019. kada je dovedena u pitanje mala matura, i njegov sin Dimitrije bio meta pažnje režimskih medija, kao i supruga Sanja.

Pojedini tvrde da kumovska veza sa Đilasom nije najjače kumstvo Mlađana Đorđevića, već ono sa Amfilohijem Radovićem.

O Đorđeviću se dosta zna. Od toga da je bio među organizatorima studentskih demonstracija 1992. godine, do navođenja spiska ruskih organizacija i ličnosti sa kojima održava kontakt.

A među organizacijama koje se dovode u vezu sa Đorđevićem je i Naša Srbija, čiji je pokrovitelj bila bivša „prva dama“ Tatjana Tadić.

Tvrdi se i da je Đorđević već u ozbiljnoj kampanji, koju za njega vodi mladi tim usmeren na društvene mreže i internet portale. Rođen je u Prizrenu 1963. a u Beogradu je završio Fakultet političkih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari