Mlekari čekaju odgovor Ministarstva, moguća radikalizacija protesta u Beogradu 1Sastanak mlekara u Bogatiću Foto: privatna arhiva /Danas

Oko 150 proizvođača mleka šabačakog kraja, Loznice, Krupnja i Koceljeve održali su sastanak u Bogatiću, na kome se odlučivalo o daljim koracima stočara nezadovoljnih otkupnom cenom mleka.

Delegacija koja je u prethodnom periodu predstavljala mlekare u pregovorima sa resornim Ministarstvom, predstavnicima mlekarske industrije i trgovinskim lancima, prenela je prisutnima u Bogatiću šta je do sada dogovoreno.

Branislav Terzić, stočar iz Štitara i jedan od članova delegacije, rekao je za Danas da su im iz šabačke mlekare dali punu podršku.

„Vlasnik mlekare Velimir Jovanović rekao nam je da će Mlekara Šabac podržati stočare u nastojanjima da se otkupna cena sirovog mleka poveća. Iz Ministarstva su obećali da će nam konačnu odluku dostaviti do utoraka ili srede, nisu mogli da preciziraju. Mi smo se na sastaku u Bogatiću dogovorilli da ukoliko nam ne jave u dogovorenom roku, proteste mlekara radikalizujemo, s tim što ćemo ih ovaj put održati u Beogradu“, objasnio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari