Mobilnim timovima 30 automobila 1Foto: Gradska uprava Pirot

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima je juče na platou ispred Palate Srbije prisustvovao svečanoj dodeli 30 vozila gradovima i opštinama koji imaju uspostavljene mobilne timove za inkluziju Roma, a u cilju podizanja njihovih kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vozila donira EU, a današnju dodelu organizovala je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u sklopu Programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma. Osim 30 automobila marke „fiat tipo“, lokalne samouprave za potrebe mobilnih timova ovom prilikom dobile su i 30 laptop računara.

Ovom prilikom prisutnima su se obratiti i uručili ključeve vozila: Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO. Pored Pirota, u čije ime je gradonačelnik Vasić preuzeo donaciju, vozila su dobili Aranđelovac, Bečej, Vršac, Doljevac, Lebane, Loznica, Mladenovac, Smederevska Palanka, Surdulica, Čukarica, Beočin, Bačka Palanka, Ruma, Pećinci, Kovačica, Stara Pazova, Subotica, Zrenjanin, Paraćin, Požarevac, Aleksinac, Kraljevo, Bor, Zaječar, Šabac, Vladičin Han, Vlasotince, Lajkovac i Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari