Moguće sprovođenje nadzora u Ministarstvu prosvete

I dalje nejasno kako je bilo moguće pristupiti elektronskom dnevniku sa portala privatne firme

Ostavite komentar


  1. Na portalu eškola i dan danas stoji informacija da taj sistem „ima“ više od 1700 škola i više od 780.000 učenika. To nikako nisu učenici privatnih škola nego SVI učenici Srbije. Drugo, Ministarstvo je na svom sajtu postavilo reklamu za ovaj sajt čime ga je na neki način preporučilo roditeljima, a roditelji su se logujući se na njega složili i sa odredbama iz politike privatnosti sa sajta eškola da ta firma može lične podatke da deli sa svojim „partnerima“ čime se direktno dozvoljava prodaja obrađenih podataka o ličnosti trećim licima. Treće, Ministarstvo je dužno da odgovori po kojim odredbama ugovora u vezi sa esdnevnikom bilo ko ima prava da preuzima podatke kao ova firma.
    Ipak, svega ovoga ne bi bilo da je Poverenik hteo na prvom mestu da reaguje povodom nezakonitog rada elektronskog dnevnika od samog početka pre tri godine. Ovo sada je samo direktna posledica nečinjenja kancelarije Poverenika i puštanje Ministarstva da radi šta hoće. Molim Danas da bude istrajan na ovom pitanju i da nam makar prenese obrazloženje Poverenika zašto neće biti pokrenut postupak nadzora u ovom slučaju (jer dosadašnja praksa kaže da se to neće desiti).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.