Momirović o pisanju Danasa: Podržavaju one u čije se vreme vozom putovalo 11 sati 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović komentarisao je danas na Tviteru tekst našeg lista „Brze pruge u najavi, u praksi iskrivljene šine zarasle u korov“, rekavši da list Danas podržava „one za vreme kojih su vozovi putovali po 10, 11 sati“.

On je društvenoj mreži Tviter podelio naslovnu stranu današnjeg izdanja lista Danas uz komentar da je očekivano da se Danas javlja po ovom pitanju.

„Očekivano je da se Danas javlja, koji podržava one za vreme kojih su vozovi putovali po 10, 11 sati. Tokom kojih je železnica bila sinonim za urušavanje, kriminal, rasprodaju imovine i uništavanje statusa radnika na železnici“, napisao je ministar.

Podsetimo, dok vlast u Srbiji u izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta ulaže čak dve milijarde evra, iako stručna javnost izražava sumnju da li će ta linija, koja će samo na svom manjem delu postizati velike brzine, zbog skupe karte biti komercijalno isplativa, veliki broj železničkih saobraćajnica u našoj zemlji je u očajnom stanju a dosta njih je zatvoreno ili ugašeno iako postoji objektivna potreba za njihovim postojanjem.

Primera radi, u Sremu je samo deonica od Stare Pazove do Rume osposobljena za brzine vozova od 120 kilometara. Na koloseku od Šida do Stare Pazove moguće je razviti brzinu od 100 kilometara na sat. Na svim drugim deonicama brzine su veoma male ali obnova koloseka od Rume do granice sa Hrvatskom i pored toga, bar zasad, nije u planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari