Moraće da obrazlažu ocene? Neće? Šta je prošle nedelje uzbunilo srpske prosvetare: Studija slučaja posle jedne vesti

Ostavite komentar


  1. Jedva cekam dan kada cu da se evakuisem iz prosvete.
    Hvala bogu imam malo dara za IT, i zdravo djaci, ali bukvalno

  2. Predug tekst. Pola zivota ide na citanje.
    Dalje, ne daj boze da uvedu novine u prenosenju znanja. Koncentracija ucenika na casovima danas je 10 minuta max zbog suvoparnog i zastarelog nacina ucenja.

  3. Kako glupom roditelju koji ima glupu decu obrazloziti bilo sta?Na zalost u svakoj populaciji glupi preovladjuju u velikom procentu i sada ce nastavnik umesto da potrosi vreme i energiju na pametnu decu morati da gubi vreme sa glupacima kojima skolovanje i nije potrebno

  4. I treba obrazložiti svaku ocenu, kao i pravo djaka i njegovih roditelja da ulože prigovor ukoliko postoje manjkavosti u ocenjivanju. Pozivati se na birokratiju, male plate i deficit kadra je samo izgovor neradnika koji godišnje odmara 7. meseci. Pogledajte na birou koliko mladih ljudi čeka posao u prosveti, a kao i svaka grana u javnom sektoru vapi za promenama.

  5. Da li ministarstvo moze jednom da saslusa zelje i probleme nastavnika umesto sto godinama povladjuje deci i roditeljima, sto je dovelo do urusavanja dostojanstva nastavnicke profesije, preobimne administracije, ucestalog vrsnjackog nasilja i sveopste degradacije nastavnog procesa? Vratite dostojanstvo nastavnicima, da imaju svoj glas, dozvolite izbacivanje dece iz skole, jedinice iz vladanja i, uopste, povecajte prava nastavnika. Deca i roditelji ih vec imaju previse.

  6. Ocena je javna i obrazlaže se učeniku. Kriterijumi su jasni. E, sad što deca sede na ušima i čekaju mame i tate da pitaju za njih naknadno je drugi problem.

  7. Mi u nasoj elektrotehnickoj skoli u Krupnju ne znamo ni koju smo ocenu dobili, ni ti smemo da pitamo „profesore“ da nam obrazloze nase ocene… PS. Mislimo na Vilotica i Milicu ☹️

  8. Deca nisu ništa ni učila ,jer se menjali nastavnici ,korona,razredne starešine nimalo se nisu zalagale za svoju decu ,mnogo vremena provode po raspustu .Deca se ohlade od učenja.Generalno svako dete mora na privatne časove.Iz generacije u generaciju sve je gore .Gde ovo školstvo ide neznam a deca su nammnogo neobrazovana a nastavnici mnogo malo vremena provode sa decom u školi samo prelaze gradivo ,plata ide ,djaka nesmeju da kazne ,i tako da i roditelj mora da bude mnogo bogat,da bi uzdržao sve to što finasiski ,što pismen da bi decu uprego da uče .A deca po zakonu uvek upravu .E državo ,dokle smo došli .A uvek strada dobar i glup .Pričam o školi,djaku ,nastavniku ,i rodidelju.

  9. Šta reći?
    Da li neko uopšte vidi u kom pravcu ide školstvo, sa nekakvim pravima učenika, koji nemaju nikakve obaveze, poštovanje ni za sebe ni za profesore?
    Ozbiljne predmete predaju neozbiljnim studenti, dakle sa srednjom školom. Posao se dobija preko veze, nebitno koliko znaš i koliko možeš da pružiš.
    Roditelji? Oni nemaju vremena ni za sebe, još manje za decu.
    I tako spas nađoše u aplikaciji kojoj slikaš zadatak ili pitanje i ona sve reši. A nastavnik se pravi da ne vidi. Zašto? Mnogo je razloga za to.
    Posle 25 godina držanja privatnih časova vidim da nam deca iz škole izlaze gluplja nego što su u nju ušla. Kome ovo odgovara i zašto?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.