Požarevljanin Zoran Radojković «Pile», nekada poznato lice TV Pink, već dve godine nema veze sa domaćom estradom, jer se sa porodicom preselio u Beč. Ipak, svaku priliku koristi da poseti rodni grad i vidi se sa prijateljima i svojim kumom, poznatim požarevačkim ugostiteljem Zoranom Milovanovićem «Švabom», u čijem smo ga kafiću i zatekli.

– Ne bavim se više estradom, već novinarstvom, jer u Beču uređujem i vodim TV emisiju «Kosmo» za našu dijasporu, koja se emituje preko satelitskog programa RTS-a. Uređujem i vodim i istoimeni časopis, što znači da radim upravo ono što volim. Pošto sam novinar, zarađujem skromno, pa i mene i decu izdržava supruga, koja je menadžer lanca ekoloških perionica, u vlasništvu jednog italijanskog biznismena – priča Pile.

Ljubiteljima televizije Pile je ostao u sećanju kao voditelj autorske humorističke emisije «Pile telešop» na TV Pink, ali kaže da nema šansi da se ponovo time bavi. – Imam 44 godine, sazreo sam i više mi ne priliči da onako skačem po studiju – smatra Pile. Pošto se ovih dana reprizira prvi serijal Pinkovog rialitija «Farma», oni koji ga sreću hvale njegovo ponašanje kao «farmera». – To je bilo lepo iskustvo, kao i cela moja saradnja sa Pinkom, jer mu isplatili sve zarade i otpremninu za 15 godina radnog staža – kaže Pile. Pošto je sa estradom završio, sada mu je glavni cilj da nauči nemački jezik i da svojoj porodici obezbedim sigurnu egzistenciju.

– Planiram i da položim još dva ispita na masteru na beogradskom Fakultetu političkih nauka, gde sam i diplomirao na smeru novinarstvo i informisanje – kaže Pile. Po svom rodnom gradu on je šetao u majci na kojoj je naslikana austrijska novčanica od 5.000 šilinga. – Ovu majicu poklonio mi je moj kum i rado je nosim. Austrijanci dan-danas žale za šilingom, a ova novčanica nekad je vredela 700 nemačkih maraka. I u ovim našim, stiškim krajevima bila je veoma popularna, poznatija kao «Mocart», jer se na njoj nalazio njegov lik. Naročito je bila omiljena na gastarbajterskim svadbama, gde su se utrkivali ko će da je zalepi muzičarima na čelo. Ja to nikad nisam uradio, jer bi mi bilo žao da dam tolike pare na muziku, a moj kum bi na to rekao da sam prava stipsa – kaže Pile.

Politika

Pile je bio kordinator stranke SDPS Rasima Ljajića za Braničevski okrug.

– Čim sam pustio dizgine i otišao u Beč, oni su loše prošli na izborima. I dalje sam član ove stranke, ali nisam aktivan, jer ne živim ovde – kaže Pile.

Preporuka za čitanje

Pošto je ljubitelj dobrih knjiga, Pile preporučuje druženje s njima i u ovim vrelim, letnjim danima. – Pripadnicama lepšeg pola preporučujem knjigu «Pedeset nijansi – Siva» Elizabet Hejns, a muškarcima «Veliki rat» Aleksandra Gatalice, ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade – kaže Pile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari