Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom su započeli ciklus prijateljskih utakmica na crnogorskom primorju, mada ubedljiva pobeda (4:0) nad Grbljem sigurno nije najbolji pokazatelj trenutne forme tima, kako zbog nedoraslog protivnika tako i zbog „teških“ nogu na početku priprema. Brazilac Mendeš Kadu smatra da ekipa mora igrati mnogo bolje, ali i uverava da nema razloga za paniku.


– Igrali smo dobro u prvom meču, ali daleko je to od nekog perfektnog izdanja. Tek smo počeli pripreme tako da smo svesni da moramo igrati deset puta bolje. I ja mogu i moram mnogo bolje, ali sam siguran da ćemo doći do prave forme. Novajlije su dobri igrači, znači nam njihova mladost jer imaju veliku želju. Mislim da će mnogo pomoći ekipi u nastavku prvenstva – istakao je kreativni vezista, čiji je ostanak na Marakani posle zimske pauze još pod znakom pitanja pošto su čelnici kluba spremni da se odreknu njegovih usluga u slučaju dobre ponude.

– Ja sam član Zvezde, glava mi je ovde, a sve ostalo su samo priče. Moja jedina želja je da budem potpuno spreman posle povrede i da pružam dobre partije u kontinuitetu. Teško mi je palo što sam jesenas zbog povrede propustio važne mečeve i zato sada imam veliki motiv – zaključio je Kadu.

Sutra protiv Petrovca

Crveno-beli će seriju pripremnih mečeva nastaviti u sredu protiv Petrovca, a dan kasnije će odmeriti snage sa Zetom u Golubovcima. Do kraja ovog dela priprema, igraće još i protiv Leotara u Trebinju (subota).

Janković: Radom do prvog tima

Sedamnaestogodišnji Filip Janković odigrao je drugo poluvreme protiv Grblja, a „upisao“ je i jednu asistenciju.

– Osećam se mnogo sigurnije i imam veće samopouzdanje nego tokom letnjih priprema, koje su mi bile prve u seniorskom timu. Tada je za mene sve bilo novo, a sada sam potpuno deo ekipe i želim da napredujem. Nadam se da ću imati sve veću minutažu mada je konkurencija u veznom redu zaista ogromna. Rad na treninzima je vrlo važan i preko njega se dolazi do prvog tima – jasan je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari