Može li se povući priznanje kosovske nezavisnosti?

Most Radija Slobodna Evropa

Ostavite komentar


  1. Po popisima u poslednja dva veka Srbi su cinili svega 10-30 % stanovnistva na kosovu. Čak i kada je Kosovo bili srpsko 1912-1941. to je bio prinudni suverenitet( suverenitet kao posledica sile). Nije mi jasno zašto insistiramo na kosovu- to je samo mit. Na kraju , Srbi sa kosova ulaskom u kosovski parlament su priznali Kosovo. Ko smo mi da im oduzmemo srbima sa kosova to pravo. Haradinajeva vlast ne ni bila moguca bez Srba.

    1. Apsolutno netačni i proizvoljni podaci. Bili oni i tačni, to ne može biti razlog da se Srbija odrekne 15% svoje teritorije. Nisu oni viševekovni srpski manastiri, crkve i groblja sa neba pali. Trebalo bi da su to svedoci srpskog bivstvovanja na Kosovu i Metohiji, zar ne? Ipak, da na KiM nema ni jednog Srbina, niko nema pravo da otuđi taj deo Srbije. Uostalom, poznato je na koji način je došlo do sadašnje demografske slike. U predhodnom komentaru, koji nije objavljen, opisah jedini način na koji Srbija može da vrati oteto.
      Razlog zbog kojeg Srbija ne sme da se odrekne KiM su izginuli preci koji su stvarali i čuvali srpsku državu kao i odgovornost prema nastupajućim generacijama. Treba imati na umu da KiM nije poslednja žrtva koju bi Srbija podnela. Sigurno će na red doći i ostali delovi budemo li se olako odrekli. KiM.

  2. Ako želite da budete koliko toliko nezavisni ne smete se ponašati kao Informer, Pink, Studio B i ostalo đubre. Smatram da bi trebalo da objavljujete i one komentare koji nisu u duhu vaše uređivačke politike. Ne budete li to činili nećete se razlikovati od gore navedenog đubreta. Za sada, do viđenja, da li će biti zbogom, videćemo, jer ne mogu da dozvolim sebi da prihvatim bilo čiju dogmu i manipulaciju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.