MTS dvorana odgovara RTS-u: Mi smo jedini vlasnici festivala Beogradsko proleće, RTS nije dao 50.000 evra 1Foto: Promo

Dvorana Doma sindikata (mts Dvorana) saopštila je danas da je ona jedini vlasnik Festivala Beogradsko proleće, osnovanog 1961. godine, koji su prošle godine „oživeli“ uz pomoć Radiotelevizije Srbije (RTS), ali da ne postoji nikakvih 50.000 evra koje je javni servis dao za festival.

Bio je to jedan poslovni odnos u kojem je RTS ustupio Revijski orkestar i reklamni prostor u iznosu od milion dinara, a za isto dobio ekskluzivno pravo radio i televizijskog prenosa Festivala, ekskluzivno pravo emitovanja na neograničeni vremenski period, kao i pravo komercijalizacije snimaka Festivala u smislu izdavanja CD i DVD i postavljanja na internet.

U saopštenju se dodaje da je MTS Dvorana dala Dvoranu, izabrala pesme, obezbedila autorska i interpretatorska prava i iznela kompletnu organizaciju Festivala.

Bio je to jedan uobičajeni poslovni odnos sa RTS, sličan mnogima koje smo do sada realizovali prilikom snimanja ili prenosa bilo kojeg koncerta ili neke druge manifestacije.

Ne postoji nikakvih 50.000 evra koje je RTS dao za Beogradsko proleće, ukazuje se u saopštenju.

Radi se o važnoj manifestaciji za Grad Beograd i Republiku koje je tokom svog postojanja od 1961. godine profilisala mnoge muzičare i interpretatore, te se ovakvim netačnim iznošenjem tvrdnji nanosi velika šteta samom Festivalu, Dvorani doma sindikata, ali i samom RTS, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari