Konačno se zna da SDA Sandžaka i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS), koju podržava muftija sandžački Muamer Zukorlić, neće koaliciono nastupati na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

BDZS je saopštila da razgovori o pomirenju i predizbornoj koaliciji „na žalost nisu uspeli“, jer je „za delegaciju SDA Sandžaka neprihvatljiv princip jedinstva Islamske zajednice (IZ) i princip koalicije na svim nivoima“. Ova partija je za razgovore ponudila platformu sa jedanaest tačaka, čiji rezultat bi trebalo da bude dogovor o bošnjačkom pomirenju i predizbornoj koaliciji „Za BDZS jedinstvena IZ predstavlja stožerni princip pomirenja i jedinstva Bošnjaka, a koalicija na svim nivoima značila bi puno a ne selektivno pomirenje“. navodi se u saopštenju.

Obe partije, i SDA i BDZS, su opozicione u novopazarskom gradskom parlamentu, ali njihovi kadrovi čine i aktuelni saziv BNV. Ugljaninova lista „Za bošnjačko jedinstvo“ ima 19 većnika, a 16 je osvojila lista „Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari